DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Előterjesztő! Nem akarom természetesen ismételni azokat az aggályokat és problémákat, amelyeket Józsa képviselőtársam megfogalmazott, viszont arra felhívnám a figyelmet, hogy ha már szabályozzák ezt a kérdéskört, akkor például olyan kérdésekre fektethetnének hangsúlyt, és érdemes lenne átgondolni, hogy ezek a közlekedési eszközök például ne csak egy településen belül, hanem települések között is tudjanak közlekedni.
Gondolok itt például olyan esetekre, ahol ezeket turisztikai megfontolások indokolják. Egy példát hadd említsek és mondjak, mondjuk, Tihanyban és Balatonfüreden is közlekedik ilyen kisvonat, de hogy Balatonfüredről Tihanyba át lehessen menni egy ilyen kisvonattal, mondjuk, egy szabadtéri előadást megnézni vagy mondjuk, hogy Tihanyból a borhetekre át lehessen menni Balatonfüredre, és ott természetesen bort fogyasztani és ezzel a kisvonattal hazatérni, azért ez egy jó dolog lenne. Ha már a szabályozást előveszik, és ezért szerettem volna most szóba hozni, akkor érdemes lenne ezt átgondolni, 2-3-4 kilométerről van szó összesen. Ha ezt a két települést vagy esetleg ezt és Csopakot is összekötnék, akkor azt gondolom, ott lehetne érdemi változást elérni, ha már ezt a szabályozást, még egyszer mondom, előveszik.
Feltételezem azt, hogy ezek a problémák nemcsak a három említett település vonatkozásában jönnek szóba, hanem nagyon sok esetben megoldanának olyan problémákat is, hogy mondjuk, nyaralóhelyeken, üdülőhelyeken, ahol az emberek szívesen fogyasztanának alkoholt is, vagy éppen csak kedvük nincsen vezetni, vagy éppen csak a parkolóhely hiányában nem kívánnak gépkocsiba ülni, viszont a tömegközlekedési eszközöket, a normál tömegközlekedési eszközöket nem kívánják igénybe venni, ez egy jó megoldás lehetne. Úgyhogy én felhívnám erre a szempontra is az előterjesztő és a kormány figyelmét, mindazokat a fenntartásokat természetesen nem megismételve, de fenntartva, amiket Józsa képviselő úr elmondott. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me