DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Természetesen támogatjuk a tárgysorozatbavételt. Répássy képviselőtársamnak szeretném elmondani, abban nincs vita közöttünk - megengedem, lehet, hogy a Jobbikkal van vitánk -, hogy parlament, parlamenti szerv egyéni felelősség megállapításában, az Alkotmánybíróság jogkörének a gyakorlásában nem vehet részt. Ebben önnek teljesen igaza van.
Viszont egyetlen példával szeretném megvilágítani, hogy mégis miért támogatjuk ezt a jobbikos javaslatot. A NAV-botrány kirobbanása után, ahol egyébként önök és az ügyészség is a vizsgálatot a mai napig szabotálják, az LMP ellenzéki képviselőtársaink támogatásával többször is kezdeményezett vizsgálóbizottságot a hatályos szabályok alapján. Egyértelművé tettük, hogy nem a folyamatban lévő büntetőeljárások vagy adóigazgatási eljárások felülbírálatára vagy azok elvonására szeretnénk vizsgálóbizottságot. Szerettük volna feltárni, s érdekes módon egy olyan időszakot vizsgálandóan, ahol nemcsak önök, hanem a kaviárbaloldal is hatalmon volt 2007-től kezdve, hogy milyen kormányzati hatalmi beavatkozások tették lehetővé a láncolatos adócsalást. S nem utolsósorban a vizsgálóbizottságunkkal arra is szerettünk volna választ találni, hogy a láncolatos áfacsalások megakadályozása érdekében a jogalkotónak, tehát a parlamentnek milyen lehetőségei lennének. Nem tudom elképzelni, mi annál parlamenti-vizsgálóbizottságibb feladat, mint hogy azt nézzük meg, ha van egy társadalmi anomália, annak a kiküszöbölése érdekében a törvényhozás megtett-e mindent. Erre szerettünk volna vizsgálóbizottságot létrehozni, önök viszont elbújtak, Vas Imre-i módon mindenféle csűrcsavarással minden egyes betűbe beleakaszkodtak, csakhogy ne lehessen vizsgálóbizottságot létesíteni.
A Gyurcsány-időszakban önök folyamatosan kezdeményeztek, pont ön, Répássy képviselőtársam, vizsgálóbizottságokat. Ezek szerint önök akkor lábbal tiporták a hatalommegosztás elvét? Erről lett volna szó? Vagy éppen arról van szó, hogy az ellopott milliárdokat akarják elbújtatni, és ezért nem akarnak vizsgálóbizottságokat? Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me