NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Országgyűlés! Azért kényszerültünk a vizsgálóbizottságok létrehozhatóságának érdekében egy törvényjavaslatot benyújtani, mert az MSZP képviselői, Mesterházy Attila, Simon Gábor és bűntársai 2012. március 26-án egy módosító javaslatot nyújtottak be a vizsgálóbizottságok létrehozásával kapcsolatos szabályozás szigorítása érdekében, amit a Fidesz természetesen örömmel el is fogadott, és ennek elfogadása óta egyetlenegy országgyűlési vizsgálóbizottság sem tudott megalakulni, annak ellenére sem, hogy olyan fajsúlyos kérdésekben kerültek benyújtásra vizsgálóbizottságok, mint például a Simicska-birodalom pénzügyi hátterének vizsgálata.
Az MSZP a pártjukat érintő, egyébként jogos és időszerű elszámoltatástól félve tehát olyan eszközt adott az Országgyűlés többségének kezébe, amellyel teljes mértékben megakadályozta bármilyen ellenzéki vizsgálóbizottság megalakítását, így ezt a jogintézményt totálisan kiüresítette. Nincs kétségem afelől, hogy ezek után ezt a javaslatunkat is le fogja szavazni mind az MSZP, ha következetes, mind a Fidesz, ahogy lesöpörték Gaudi-Nagy Tamás képviselőtársamnak azt a hasonlóan indokolt javaslatát is, hogy vizsgálóbizottság, illetve minden bizottság előtt idézésre köteles legyen bármely magyar állampolgár megjelenni, és ha nem, mint tette azt Gyurcsány Ferenc a 2006 őszi nem elszámoltatása, de még csak nem is tanúként való meghallgatása ügyében itt az Országgyűlés esetében, akkor az legyen szankcionálható: veszítse el a mandátumát, legalább vezessék elő, vagy bármiről lehetne beszélni.
Önök azonban nem voltak hajlandók erről beszélni, és talán pont Répássy államtitkár úr volt az, aki olyan elképesztő indokolással utasította el a javaslatot, hogy értik a problémát, de nem így kell megoldani, inkább a politikai kultúrán kell változtatni, hogy az alkotmányban - akkor még alkotmányban volt előírva, aztán azt azóta eltörölték - előírt megjelenési kötelezettségének egy egykori miniszterelnök eleget kell hogy tegyen. Azt mondták, hogy a politikai kultúrán kell változtatni. Hát könyörgöm, azért szavazzák le a mi törvényjavaslatunkat, mert azt várjuk, hogy politikai kultúrát hozzon ide Gyurcsány Ferenc? Hát honnan, könyörgöm, Balatonőszödről?! Erre várnak? Hát ne várjanak!
Itt van a Jobbik javaslata, inkább fogadják el, akkor majd lesz gyökeres változás. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me