TUZSON BENCE,

Full text search

TUZSON BENCE,
TUZSON BENCE, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Egy ilyen kérdésnél is úgy gondolom, hogy mindig kibújik a szög a zsákból (Gőgös Zoltán: Így van! Így van.), hiszen a kérdésének lényege is az volt, és úgy fejezte be most ezt a hozzászólást, hogy tulajdonképpen az MSZP bevándorláspárti politikáját hangsúlyozta. (Felzúdulás az MSZP padsoraiban. - Gőgös Zoltán: Ki hozta be azt a rengeteg embert? - Dr. Bárándy Gergely: Bence! - Közbeszólások, zaj.)
Bevándorláspárti politikáját (Nagy zaj az MSZP padsoraiban. - Az elnök csenget.), ami nem új az önök tekintetében (Gőgös Zoltán: Ti folytattok emberkereskedelmet.), hiszen hányszor volt már az korábban, amikor önök úgy nyilatkoztak, hogy a bevándorlás tulajdonképpen nem probléma; álprobléma, amelyet a Fidesz kreált.
Ezt önök mondták. Ennek megfelelően tehát ez a kérdésfeltevés is álságos az önök részéről. (Dr. Bárándy Gergely: Mi az a 16 ezer ember? - Az elnök csenget.)
Ami a konkrét kérdéseket illeti. (Egy hang az MSZP padsoraiból: Na!) Ne felejtsék el azt, önök, hölgyeim és uraim, hogy itt ebben az esetben költségvetési bevételről van szó. (Zaj az MSZP padsoraiban. - Demeter Márta: Kölcsön! - Közbeszólások: Kötvény! Kötvény!) Az államadósság kezelése szempontjából rendkívül fontos kérdésről beszélünk, és nem arról beszélünk, hogy itt végletekig, végtelen ideig beengednénk embereket az országba, hanem az ország üzleti érdeke alapján (Zaj az MSZP padsoraiban. - Az elnök csenget.) átmeneti időre, ötéves tartózkodást jelent csupán ez az intézkedés. (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.)
Egész más az a kérdés, amikor az Európai Unió a mi fejünk felett egy másik, magyaroktól független döntés alapján ide emberek ezreit, tízezreit akarja betelepíteni. (Dr. Bárándy Gergely: Szóval akkor nem nektek fizet.) Van már most egy per folyamatban. Olyan kérdésről beszélünk, ami a leglényegesebb a magyarság története szempontjából.
Mondhatjuk talán azt, hogy 1990 óta nem volt ilyen jelentős kérdés. Ezért fontos az, hogy ebben az alapvető kérdésben, hogy meg lehet-e állítani Brüsszelt e tekintetben, Magyarországon népszavazás legyen, döntsenek a magyar emberek arról, hogy akarják-e azt, hogy a magyarok feje felett Brüsszel döntsön ebben a kérdésben, döntsön abban a kérdésben, hogy Magyarországon kikkel kívánunk együtt élni. Úgy gondolom, hogy nem. Nekünk ez a határozott álláspontunk. (Zaj, közbeszólások az MSZP padsoraiban. - Gőgös Zoltán: Arról ki döntött, hogy ilyen kötvény legyen? Arról miért nem volt népszavazás? - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me