TUZSON BENCE,

Full text search

TUZSON BENCE,
TUZSON BENCE, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Képviselő Asszony! Igen, ez a szuverenitás kérdése. Valóban az az alapvető kérdés, hogy abban a kérdésben, hogy ki jöhet be Magyarországra, ki az, aki itt tartózkodhat, abban ki dönthet. (Dr. Józsa István: Rogán! - Közbeszólások az MSZP padsoraiban.) Dönthet-e ebben a Magyar Országgyűlés, dönthet-e a magyar állam ebben a kérdésben (Zaj az MSZP és a Jobbik padsoraiban. - Az elnök csenget.), vagy ezt a jogot valaki el akarja venni a magyaroktól? (Dr. Bárándy Gergely: Ha Rogán dönthet, az rendben van. - Dr. Józsa István: Habony Árpi.)
Úgy gondolom, hogy bármilyen ilyen döntésről van szó, alapvetően ebben a kérdésben akkor is a magyaroknak kell dönteni. Lehet vitatkozni bizonyos kérdésekről, hogy helyes vagy nem helyes, de alapvetően azt a kérdést kell rögzíteni, és ez az alapvető különbség, hogy mi, magyarok döntünk-e abban a kérdésben, hogy kikkel kívánunk együtt élni (Dr. Bárándy Gergely: Nem a magyarok! Rogán Antal!), egyik részről, vagy pedig ebben a kérdésben dönthet-e valaki rajtunk kívül. Dönthet-e ebben a kérdésben Brüsszel? Ezt a két dolgot kell mérlegre tenni, és ebben kell állást foglalni. (Folyamatos zaj. - Gőgös Zoltán: Pénzért jöhet terrorista vagy nem jöhet? - Dr. Bárándy Gergely: Fizetett terrorista jöhet.)
Azt gondolom, hogy ebben a kérdésben csak mi, magyarok dönthetünk, mi dönthetjük el azt, hogy kikkel kívánunk együtt élni. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me