DR. HOFFMANN RÓZSA

Full text search

DR. HOFFMANN RÓZSA
DR. HOFFMANN RÓZSA (KDNP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Országgyűlés! Egy jó órával ezelőtt kereszténydemokrata képviselőtársam, Móring József az informatikai tudás hiányossága témában interpellálta államtitkár urat. Én hasonló nyomvonalon szeretném folytatni, némiképp rokon témával, a pénzügyi tudatosság helyzetét vizsgálnám.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Talán nem szükséges részletesen elemezni azt a tényt, hogy az elmúlt évtizedben, a szocialista kormányok idején, részben a felvilágosítás hiánya miatt is, szándékosan vagy szándéktalanul, a gazdasági és a devizaválság következményében családok ezrei mentek tönkre Magyarországon, nem utolsósorban a felelőtlenül felvett, persze propaganda alapján felvett devizahitelek eredményeképpen.
(Dr. Szűcs Lajost a jegyzői székben
Gelencsér Attila váltja fel.)
Az Állami Számvevőszék a közelmúltban vizsgálta a kérdést, és 2016-ban befejezett kutatásában arra kereste a választ, hogy mi lehet a pénzügyi kultúra fejlesztését megcélzó programok, képzések alacsony eredményességének az oka. A kérdőíves felmérésen alapuló kutatás átfogó képet ad a hazai pénzügyikultúra-fejlesztési programokról, feltárja a már fennálló képzési rendszerek, programok jellemzőit, hiányosságait. Az ÁSZ indokoltnak tartja a felelős és megalapozott közpénzfelhasználás elősegítése érdekében a minőséget és eredményességet biztosító tényezők erősítését, valamint ezek érvényesítését a képzési és szakképzési programokban.
Ezért kérdezem tisztelettel államtitkár urat, mit tesz a kormány a pénzügyi tudatosság kialakítása, a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében, és milyen alapvető (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) gazdasági ismeretekkel és készségekkel tudja segíteni az iskolásokat (Az elnök ismét csenget.) és az iskolapadból kikerülő fiatalokat, felnőtteket a pénzügyi tudatosság kialakítása érdekében. Köszönöm türelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me