SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Először is javaslom, hogy a mesék helyett inkább nézzük meg a tényeket, hogy mi a valóság. Csak jelzem, hogy az 5 milliárd az 15 milliárd a tervezet szerint, csak hogy pontos számokból induljunk ki. (Dr. Szél Bernadett: Majd hiszem, ha látom!)
A kormány számára alapvető fontosságú, hogy különböző programokkal támogassuk a magyar családokat, aminek köszönhető a háztartások rezsicsökkentésének végrehajtása. 2010 és 2014 között közel 50 milliárd forint támogatást fizettünk ki, és ez több mint 235 ezer családot érintett.
És akkor az ön által említett program alapján 2014-15-ben 17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtottunk a magyar lakosság részére, épp az ön által említett „Otthon melege” programban. Ez 85 ezer háztartást érintett. Úgy gondolom, hogy nem kis szám ez, amit az előbbiekben elmondtam.
(14.40)
A 2020-ig történő fejlesztési ciklusban a 2016. évi gazdasági növekedés érdekében olyan fejlesztéspolitikai intézkedéseket hoz a kormány, ami mintegy százmilliárd forintot meghaladó keretösszegű támogatási rendszert fog biztosítani magánszemélyek ingatlanjainak korszerűsítése érdekében. Itt jegyzem meg, hogy ezt a százmilliárdot akkor hogy bírjuk, ha esetleg a másik százmilliárdot nem.
De nemcsak a kormány, hanem ellenzéki képviselőként ön is tehetne annak érdekében, hogy csökkenjenek az emberek rezsiterhei, hiszen amikor ön és a frakciótársa nem egy, hanem két alkalommal is nemmel szavaztak a rezsicsökkentésre, önnek azt meg kellett volna szavaznia azért, hogy a magyar lakosság terhei csökkenjenek.
Tisztelt Képviselő Asszony! Miért zavarja önt az, ha az iskolákban szükséges korszerűsítéseket, fűté-sirendszer-feljavításokat a gyermekeink meleg termekben való tanulása érdekében használjuk fel, vagy éppen egy kórház felújítása során a kicserélt nyílászáróknak köszönhetően nő az ott dolgozók és a betegek komfortérzete? Miért fáj önnek, ha az önkormányzat egy napelemes fűtési rendszer telepítésének köszönhetően jobb célra használja fel az adófizetők pénzét, például fejleszt az adófizetők érdekében?
A Fidesz és a kormány, az LMP-vel ellentétben, mindig az emberek mellett állt, és a következő fejlesztési programokban is minél több embert szeretne elérni a támogatásokkal. Kérem, hogy a folyamatos vádaskodás helyett kérdezze meg például azokat a diákokat, szülőket, betegeket, hozzátartozóikat, akik hasonló, a finanszírozási projektek keretében megújult oktatási vagy egészségügyi intézmény falai között tanulnak, gyógyulnak, hogy valóban áldozatnak tekintik-e magukat. Kérem válaszom szíves elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me