DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Nincs új a nap alatt. A 2016-os népszavazást azok akarják megfúrni, akik egyébként is következetes bevándorláspárti politikát folytattak az elmúlt években. Lehet jogászkodni, lehet technikai érvek mögé bújni, lehet zavaros javaslatokat tenni, de egy bizonyos, a helyzet világos, ugyanaz a baloldal akarja megakadályozni, hogy az állampolgárok döntsenek ebben a sorsdöntő kérdésben, amelyik már 2007-ben is arra tett javaslatot, arra gyártott stratégiát, hogy bevándorlókat telepítsen Magyarországra.
Ugyanazok a pártok támadják most a népszavazást, akik egy évvel ezelőtt azt is elvitatták, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás bármilyen problémát jelentene. Azt mondták, álproblémáról van szó. Ugyanaz a baloldal fúrja most a népszavazási kezdeményezést, amelyik a kormány egyetlen, a biztonság erősítését célzó javaslatát sem támogatta, így nem támogatta a határzárat vagy a honvédség közreműködését.
Az még hagyján, hogy nem támogatták ezeket az intézkedéseket, de voltak olyan szereplők is, akik egyenesen aláírást gyűjtöttek a kényszerbetelepítés mellett. Aztán ugyanez a baloldal most megpróbálja elkaszálni a kényszerbetelepítésről szóló népszavazást. Ma itt az Országgyűlésben újra megpróbálták meggátolni a referendumot. Nyilvánvaló, hogy azért is kapkodnak, mert saját aláírásgyűjtésük kudarcba fulladt, ami rendkívül kínos lehet az MSZP elnöksége számára, nagyon-nagyon kínos. Ezzel a magatartással egyébként a baloldal Brüsszel kezére játszik, teszi ezt úgy, hogy a brüsszeli vezetők eközben példátlan zsarolási manőverbe kezdtek. Nem elég, hogy mihamarabb át akarnak verni egy kötelező szabályozást a kényszerbetelepítésről, de hogy még felháborítóbbá tegyék ezt a javaslatot, minden bevándorló után közel 80 millió forintos bírságot erőltetnének Magyarországra abban az esetben, ha Magyarország nem fogadná el ezt a tervet. Az embertelen brüsszeli kalkuláció egyébként azt is jelenti, hogy míg egy magyar emberre hét év alatt 1 millió forint brüsszeli forrás jut, egy bevándorlóra csaknem 80 millió. Ez akkora összeg, amiért egy magyar állampolgár csaknem negyven évig melózik.
Brüsszel üzenete egyébként világos: az állampolgárok jobb, ha nem szólnak bele a jövőjüket évtizedekre meghatározó kérdésbe. Világos azonban a magyar kormány álláspontja is: a leghatározottabban visszautasít a magyar kormány mindenféle zsarolást, és ragaszkodik ahhoz, hogy a nemzetállamok saját maguk dönthessenek arról, hogy kivel akarnak együtt élni és kivel nem.
(14.50)
S határozottan kimondjuk, hogy Brüsszel javaslata épp annyira embertelen, mint amennyire felháborító, pont annyira, mint a baloldal cinikus hozzáállása.
Tisztelt Ház! A szocialisták pártelnöke a hétvégén úgy fogalmazott, hogy rossz kérdésre csak rossz választ lehet adni. Ismerősek voltak nekem ezek a szavak, ezért kicsit utánanéztem, és azt találtam, hogy a baloldal nem először használja azt a kifejezést, hogy „rossz kérdésre rossz válasz”, ezt használta korábban többek között Mesterházy Attila, Lendvai Ildikó, Szigetvári Viktor és a baloldal valódi vezetője, Gyurcsány Ferenc is. Korábban mondták ezt, s tudják, hogy melyik ügyben? A külhoni magyarok kettős állampolgársága ügyében mondták ezeket. A baloldal a december 5-i népszavazás ügyében is arcpirító álláspontot vitt, nem véletlen, hogy a választók azóta sok alkalommal mondtak ítéletet a baloldal felett. Ha a kényszerbetelepítés ügyében a baloldal az eddigi álláspontját viszi tovább, akkor a jövőben is ezt teszik majd, először az MSZP kongresszusán, majd utána mindenhol máshol. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me