KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A tisztelt Országgyűlés előtt fekvő törvényjavaslat a tömeges bevándorlás hatékony kezelése érdekében szükséges, illetve jogharmonizációs célú jogszabály-módosításokról rendelkezik. A törvényjavaslathoz három módosító javaslat került benyújtásra, ezeket a kormány nem támogatta, mivel azok a szabályozási céllal, illetve a jogharmonizációs kötelezettséggel nem voltak összeegyeztethetők.
(20.10)
A törvényjavaslat elfogadásával megvalósul az összevont engedélyezési eljárás egyszerűsítése, így egy átláthatóbb eljárásrend kialakítása, a munkavállalás és a jövedelemszerzés mint két új tartózkodási cél bevezetésével ezentúl hatékonyabb, gyorsabb ügyintézés valósul meg. A nemzetgazdasági érdekből kiadásra kerülő tartózkodási és letelepedési engedély megszerzésének eljárását a törvény egyszerűsíti oly módon, hogy közvetlen letelepedési engedély kérelmezésére kerülhet sor.
A tartózkodási engedély belföldi kérelmezésének szabályrendszere a törvény elfogadásával szigorodik, ez meggátolja, hogy a harmadik országbeli állampolgárok tartózkodási engedély belföldi kérelmezését és a méltányossági eljárást arra használják fel, hogy akadályozzák egy esetleges kiutasító döntés végrehajtását. Tekintettel arra, hogy a jogharmonizációs kötelezettség teljesítésének határideje két irányelv tekintetében 2016. szeptember 30. és 2016. november 29., szükséges a hazai jogszabályok módosítása.
Tisztelt Országgyűlés! A jelen törvénytervezetben javasolt törvénymódosítások az uniós jognak való megfelelés mellett javítják a magyar migrációs joganyag koherenciáját, valamint a visszaélések elleni hatékonyabb fellépéssel hozzájárulnak az állampolgárok biztonságérzetének növeléséhez.
Ezekre az indokokra tekintettel kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me