TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban úgy van, ahogy ön is elmondja, az OECD május 6-án nyilvánosságra hozott jelentése a kormány álláspontja szerint és a Nemzetgazdasági Minisztérium egyetértésével azt igazolja, hogy a magyar gazdaságpolitika eredményei kiválóak, nagyszerűek; a magyar gazdaságpolitika, ezáltal a magyar gazdaság helyes úton jár. Hiszen maga az OECD főtitkára mondta sajtónyilvános bemutatón, hogy sikertörténet az, ami Magyarországon a gazdaságban történik, elismerve a kormány teljesítményét, elismerve a gazdaságpolitika eredményeit és a gazdaság eredményeit.
Ez az országtanulmány több fontos, pozitív dolgot kiemel, hogy mi az, ami a gazdaság jelentős bővüléséhez vezetett, kiemelve a belső kereslet élénkülését, az erősebb exportteljesítményt. Azt kutatva, hogy mi lehet ennek a háttere, hogy a belső kereslet növekedett, megállapítja, hogy 2002-ben a megkezdődött monetáris lazítás, valamint a Magyar Nemzeti Bank kis- és középvállalkozások forráshoz jutását segítő növekedési hitelprogramja nagyban hozzájárult ahhoz, hogy most ilyen eredményekről tudjunk beszélni. De kiemelte Magyarország külső sérülékenységének a csökkenését, amihez jelentősen hozzájárult a devizahitelek leépítése, kivezetése. Fontos eredmény az is, hogy GDP-arányosan az államadósság végre csökkenő pályára került, és nem növekszik, nem stagnál, hanem valóban csökken az államadósság mértéke a GDP-hez viszonyítottan.
Fontos kiemelni a fizetési mérleg jelentős többletét, amit hosszú évek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) eredményével tudott elérni a magyar kormány. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me