Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igyekszem nagyon rövidre fogni. Nem azt mondom, hogy fel vagyok háborodva, mert nem, inkább el vagyok képedve önökön. Az a beszéd, amit Vejkey képviselőtársam rittyentett, egy jobbikos lakossági fórumon is szerintem nagy tapsot váltott volna ki, én is megtapsoltam volna, hozzáteszem (Dr. Józsa István tapsol.), hiszen amikor ön arról értekezik, hogy Európa létalapja kerül veszélybe, egy invázió zajlik - én hozzá szoktam tenni, hogy egy tudatos lakosságcsere -, akkor azt mondom, hogy ugyanúgy diagnosztizáljuk ezt a problémát. A terápiában van óriási különbség közöttünk. Tehát én egészen egyszerűen nem értem, amikor önök azt fogalmazzák meg, hogy 1990 óta talán a legfajsúlyosabb kérdés a mostani, akkor ideállnak elénk, mind a ketten harcos, markáns kiállással rittyentenek tényleg egy jó beszédet, aztán egész egyszerűen nem méltóztatnak vitába bocsátkozni, nem válaszolnak az általunk megfogalmazott, egészen konkrétan hat felvetésre.
1990 óta a legfontosabb kérdésben majd egy zárszó keretein belül esetleg elmagyarázzák nekünk, hogy hogyan fordulhat elő az, hogy önök itthon harcosan kiállnak a kvótával szemben, népszavazást akarnak, igaz, hogy nyolc hónap fáziskieséssel, de legalább most már akarják, és közben nem magyarázzák meg azt, hogy Navracsics úr Brüsszelben biztosként hogy a fenébe járulhatott hozzá egy olyan konszenzusos döntéshez, amivel kapcsolatban nincs információnk arról, hogy kifogást emelt volna. Ha így van, akkor védjék meg a saját emberüket, ez kutya kötelességük!
Hát milyen bajtársi közösség az önöké? Itt a magyar parlamentben, a legfontosabb színtéren „támadás” éri az egyik legfontosabb politikai szereplőjüket, és egyikükben sincs annyi, hogy felálljon és elmondja, hogy igen, a mi biztosunk így vagy úgy járt el? Ha pedig elkövette azt a bődületes politikai hibát, hogy miközben önök itthon harcolnak kvóta, bevándorlók, migráció ellen, addig ő odakint hozzájárult az általunk megfizetendő több tíz milliárdos fejpénz kivetéséhez, akkor bizony óriási a baj önökkel, akkor nagy problémák várnak erre az országra.
És el kell hogy mondjuk, hogy Körmend tekintetében sem kaptunk válaszokat, hogy a körmendi lakosok mire számíthatnak, meddig kell egy legalizált no-go zónát nézniük. Ugyanígy nem válaszoltak arra, hogy önálló határőrséget mikor kívánnak felállítani, életbe léptetni, hiszen az önök hermetikusan lezárt határán eddig 12 ezren jöttek át. A számok önmagukért beszélnek, nagyon nehéz ezekről vitatkozni. És nagyon fontos lenne arról is pár szót váltani, hogy mi a jó ég bajuk van önöknek azzal az alaptörvénymódosítással, ahol a Fidesz népszavazási kérdését a Fidesz Alaptörvényébe akarjuk beemelni, azért, hogy az ország biztonságának a szavatolásához hozzájáruljunk.
Ezek teljesen aktuális, akut, égető kérdések, tessék rájuk válaszolni! Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me