DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ismét nem csalódtam, hiszen sem a Fidesz, sem a KDNP részéről még véleményre sem méltatják a képviselőtársak ezt a határozati javaslatot. Viszont a két ellenzéki pártnak köszönöm a támogató felszólalást. A Jobbiknak annyit szeretnék mondani, hogy tárgysorozatba kéne venni ahhoz, hogy ezt mélyebben meg tudjuk vitatni, és módosítani lehessen magát a javaslatot. Kérem, hogy a tárgysorozatba vétel támogatását gondolják meg.
Teljesen egyértelmű, bár a Fidesz véleményét most a sorok között nem hallhattuk, de Lázár János bejelentéséből tudjuk, hogy azt a 88 milliárd forintot, amit lakossági felújításra szántak, a közületeknél kívánják felhasználni állami és önkormányzati beruházások keretében. Nem tudok másra gondolni, mint hogy ismét arról van szó, hogy a saját markukban kívánják tartani ennek az összegnek a felhasználását, nem szeretnék, hogy a lakosság közbeszerzés nélkül, tiszta, nyílt viszonyok között tudjon kivitelezőket kiválasztani. Önöknek arra van szükségük, hogy a saját rendszerükben megtendereztessék, és valószínűleg az önökhöz közel álló gazdasági vállalkozások, a fideszes gazdasági holdudvar tegye rá a kezét erre az összegre, hiszen tudjuk jól, hogy kik a főszereplői ezeknek az állami beruházásoknak.
Nem tudunk másra gondolni, csak ez az egy indok lehet, hogy miért akarják mindenáron a kormány és az állam berkein belül tartani ezt a pénzt. Ezt azért meg lehetne vitatni. Egy tárgysorozatbavételi kérelem arról szól, hogy egyáltalán legyen lehetőség erről beszélni itt a parlamentben, mert ahogy képviselőtársaim is elmondták, rendkívül fontos és jövőbe mutató a javaslat. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me