SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Hát miért ne támogatnánk? Miért ne lehetne itt a helye annak, hogy beszéljünk ezekről az ügyekről, és miért ne lehetne arról szó, hogy esetleg a javaslatainkkal kiegészítsük azt, hogyha nem is értenénk vele mindenben egyet? - tegyük fel, hogy nem értünk vele egyet. Nagyon-nagyon fontos témáról van szó. Alapvetően valós rezsicsökkentés akkor lesz, ha - mint ezt az előttem szóló is elmondta - a felhasználás mértékét tudjuk csökkenteni, és a lakosságnak a lehető legszélesebb körben tudunk biztosítani ehhez pénzügyi segítséget.
Maga az előterjesztés, a határozati javaslat teljes mértékben az LMP küldetéstudatával megegyezik. Azt gondoljuk, szükséges lenne, hogy az Országgyűlés érdemben foglalkozzon ezzel, és nagyon-nagyon jó lenne, ha a kormánypárti képviselőtársaink fejében egy érdemi ismeretterjesztési, szemléletformálási munka következményeként meghonosodna az a szemlélet, hogy bizony minél szélesebb körben, a társadalmat minél szélesebb rétegben érintő segítséget tudunk nyújtani és minél jobban tudjuk korszerűsíteni a lakásokat, annál nagyobb eredményt tudunk elérni.
(17.50)
Maga a határozati javaslat nem zárja ki, sőt támogatja annak a lehetőségét, amit már szintén régóta mondunk, hogy a vidéki térségekben, ahol a családi házas jelleg a jellemző és sok egymás melletti kis kockaház létezik, tartósan nincs más megoldás, mint ezek teljes felújítása. Ehhez a határozati javaslat megteremti a lehetőséget, a kormánynak megvannak a lehetőségei, hogy ebben érdemi előrelépés legyen, ezért azt gondoljuk, hogy valóban itt lenne ennek a helye, tárgyaljunk róla, vitassuk meg, s egészítsük ki, ha kell. Jöjjön az Országgyűlés elé, mi támogatjuk az előterjesztést. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me