DR. SZŰCS LAJOS

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS
DR. SZŰCS LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Fölolvasnék egy rendeleti szöveget, a XIII. kerületi önkormányzat a 2016. évi költségvetés végrehajtásának szabályairól rendelkezik. „A képviselőtestület felhatalmazza a polgármestert az önkormányzat költségvetésében szereplő bevételek és kiadások módosítására, a kiadások közötti átcsoportosításra, a kiadások kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosításra, a módosítási jogosultság, a központi támogatások jogcímein szereplő bevételekre, az e jogcímen mutatkozó többletbevételek működési tartalékba helyezésére, illetve a bevételcsökkenés, működési céltartalék terhére történő elszámolására is kiterjed. A kiemelt előirányzatokon belül a rovatok közötti átcsoportosításra a polgármester a rendelet felhatalmazása alapján jogosult.” Miről beszélünk? (Hegedűs Lorántné: Az államháztartásról, erről.)
Miről beszélünk? Arról beszélünk, hogy ezt a lehetőséget kívánja megteremteni, ami már létező. Aki önkormányzati világban dolgozott, az pontosan tudja, hogy erre a lehetőség megvan. Ha akarják, fölolvasom önöknek a XIV. kerületi önkormányzatnak hasonló tárgykörben született szervezeti és működési szabályzati elemeit. Ha transzparensek lennének, akkor kinn lenne a salgótarjáni meg a szegedi hasonló kötelezettségvállalási lehetőség azokban az önkormányzatokban, ahol önök vannak, vagy például önöknél Ózdon.
Nem másról szól ez a mostani lehetőség, mint hogy ezt a rugalmasságot, amit Hargitai képviselő úr elmondott, megteremtse, és nyilván a legfontosabb eleme az, hogy transzparens módon, hiszen nemcsak a mindenkori zárszámadásban, hanem folyamatosan nyomon lehet követni ezeket a kötelezettségvállalásokat, úgyhogy szerintem önök rossz úton járnak, képviselőtársaim.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me