SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Elsőként Hargitai képviselő úr szavait ezúton tisztelettel megköszönöm; valóban, itt a kormánytagoknál rendszeresen úgy tűnik nekem, hogy ikszben van a kezük a hátuk mögött, amikor beszélnek; nekem tényleg nincs, valóban azt gondolom, amit mondok, nyilvánvalóan azért, mert nekem komoly beakadás - mint tudja vagy talán tudja - a termőföld-privatizáció, ami szintén egy rendeleti megoldással valósult meg, és emiatt tartok ezektől a rendeletektől, hogy mire adunk felhatalmazást. Nem szeretnék ilyen felhatalmazást adni.
Azt az aggályomat értse meg, ami egy demokratikus aggály - bocsásson meg nekem, nézze ezt el nekem -: nem bízom az önök kormányában, egyáltalán nem. A pénzügyi teljesítésben meg főleg nem bízom. Abban meg, hogy a közpénzeket jól kezelik, abban meg végképp egyáltalán nem bízom, mert erre tanított az élet az elmúlt időszakban, neveltetésem ellenére, ami egyébként ideológiailag közelebb kellene hogy vigyen ehhez a kormányhoz, de nem így működik, mert nincs meg ez a bizalom. Tehát ezt, kérem, nézze el nekem!
Szűcs Lajos képviselőtársamnak pedig gratulálok a kiváló példához, XIII. kerületi önkormányzatot mondott. Pinochetnél is talál ilyeneket, és a Szocialista Munkáspártnak is voltak ugyanilyenek, azokat is nyugodtan fölolvashatja, sőt, még talál olyat is, hogy fölösleges az ellenzékkel vitát folytatni. Ilyeneket még találni fog sokat, az a kérdés, hogy a XIII. kerületi önkormányzat milyen joghierarchiában teszi kötelezővé a magyar Országgyűlésnek, hogy ugyanúgy járjon el, mert azt, hogy ettől transzparens lenne valami, nagyon nehéz elhinni.
Nem emlékszem, hogy mi az a buta amerikai film, amikor valamilyen hatalmas vagyont két dilibogyó „tartozom” cetlikkel költ el, és beleteszik egy borítékba mindig, hogy „tartozom”, „tartozom”, „tartozom”, és elúszik a sokmilliós vagyon, de önök most erre akarnak felhatalmazást adni a kormánynak: beleteszik egy dobozba a „tartozom” cédulát, hogy hová tették a pénzt, amit majd egyszer valaki megnézhet, hogy hova is került.
Alapvetően azt értsék meg, hogy a saját jogaikat is korlátozzák, a saját képviselőik hatáskörét is, ugyanis egy elvégzett tevékenység után egy utólagos jóváhagyás sem tesz már meg nem történtté egy esetleges rossz és hibás pénzfelhasználást, míg most megvan az Országgyűlés lehetősége, és szeretnénk ezt fenntartani. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me