SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Az az örömteli felszólalási lehetőségem van, hogy mindenben egyetértek a V. Németh Zsolt államtitkár úr által elmondottakkal, hiszen az, amit az őshonos magyar kutyafajtákról mond, az mind igaz. Az az egy, amivel vitatkozom, hogy abból, amit ő állított és amiben, mint mondottam, mindenben egyetértek, nem következik, hogy minden más fajtáról le kellene mondanunk és a többiben nem kell részt vennünk.
Az, hogy az FM-nek most jelen pillanatban a természetvédelmi feladatok mellett szükséges, hogy a nemzeti parkok közreműködésével ezekben a programokban részt vegyen, ez nagyon-nagyon jó. De ki mondta, hogy mondjuk, a BM-nek nem fontos az, hogy a német juhászkutya tenyésztésének minősége megmaradjon?
Ki mondta azt, hogy a magyar társadalomnak, ahol ki tudja, mennyi baleset fordul elő évente abból adódóan, hogy a tenyésztési munka szaporítássá silányult, mondjuk, a különböző, egyébként harcra tenyésztett kutyák engedelmességi szintje nem megfelelő már, ebben nincs felelőssége az államnak? Ugyanúgy meglenne a felelőssége. Nagyon-nagyon hasznos az, amit elmond, és nagyon-nagyon jó az irány, amit képviselni akarnak a magyar kutyafajtákkal, de nem vonulhatnak ki az összes többi, elsősorban munkakutyafajta tenyésztésének irányítása alól, és ugyanígy fontos az, hogy mondjuk, egy palotapincsi ne legyen harapós, hamis, és sorolhatnám a példákat, ahol igenis megvan a társadalmi hasznossága annak, hogy miért kell az államnak a kontrollfeladatait ellátni.
Ezt szerettem volna hozzátenni. Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
(18.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me