NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Csak együttérzésemről szeretném biztosítani az LMP frakcióját a Jobbik nevében ebben az ügyben, hiszen számos alkalommal láthatjuk, hogy sajnos a rendkívül elfogult ülésvezetői gyakorlat miatt a kormánypárti képviselők, illetve maguk a kormánytagok rendre eltérhetnek a tárgytól. Erre példa igenis az, ami a jelen beadványban is szerepel, az LMP beadványában, amikor Z. Kárpát Dániel frakciótársam „Kik kényszerülnek külföldre? Kik maradnak az út szélén?” című napirend előtti felszólalására, amely a budapesti lakásbérleti árakról, illetve a lakhatási nehézségekről szólt, Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár kezdetben perceken át a tárgytól igenis eltérően, a nemzetközi migrációval kapcsolatos eszmefuttatással válaszolt anélkül, hogy az ülésvezető elnök erre felhívta volna a figyelmét, a tárgyra térésre figyelmeztetve.
Igenis, ez gyakori probléma, visszaélnek ráadásul azzal, hogy ilyenkor már nincs válaszadási lehetősége a legtöbb esetben az ellenzéki képviselőknek, és rendre visszaélnek azzal, hogy a kormányzat által adott válaszban olyan új érveket, tényeket, személyeskedéseket mondanak el, amelyek sokszor egyáltalán nem felelnek meg a valóságnak, mégsem kaphatunk szót, legfeljebb személyes érintettség okán jóval később és jóval korlátozottabb mértékben.
Én ezért azt gondolom, bátrabban, karakánabbul járna el a kormány, ha egyrészt nem vonulna ki a vitákból és nemcsak a zárszóval élne, és ez egyébként igaz nemcsak a kormányra, hanem minden egyes kormánypárti képviselőre, ha előterjesztőként jelen van; ez nekünk sajnos nem nagyon adatik meg, hiszen rendre lesöprik, napirendre se veszik a javaslatainkat. De a kormánypárti képviselőktől joggal várnánk el, hogy vegyenek részt a vitában, és ne éljenek vissza azzal, hogy zárszóként mondanak már csak olyan gondolatokat, amelyekre akkor válaszolási lehetőségünk nincs, kihasználva azt (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), hogy a levezető elnök nem is figyelmezteti a sokszor házszabálysértő magatartásra is az adott kormányzati képviselőt. Köszönöm figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me