DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon szívesen válaszolnék, ha bármiféle vita kialakult volna a mostani tárgysorozatba vétellel kapcsolatban. De hát sajnos erre megint nem került sor, kormánypárti részről nem hallottunk sem pró, sem kontra véleményt a törvényjavaslattal kapcsolatban. Holott nyílt vitára hívtam a kormányt, a Gazdasági bizottságban természetesen nem jelent meg Németh Szilárd sem, aki ennek az ügynek a főbiztosa volt. Tehát nem tartják önök fontosnak, hogy erről az Országgyűlés tárgyaljon. Amúgy nem is kellene az Országgyűlésnek erről tárgyalnia, hiszen az energiahivatalnak most is megvan az a lehetősége, hogy értékelve a szolgáltatók költségeit, azok csökkenését, hiszen biztos, hogy csökkentek az ő költségeik, megállapítson egy olyan árat, ami kevesebb, mint most, és az olcsóbb energiának ezt a hasznát a fogyasztókhoz juttassa el.
Amúgy szeretném még egyszer felhívni a figyelmet a törvényjavaslat filozófiájára, visszautalva az előző tárgysorozatbavételi kérelemre. Az előzőnél a fenntarthatóság volt az egyik fontos ismérv, amivel kevesebbet fogyaszthatnának a magyar családok, csökkenhetne a kiadásuk, itt pedig az igazságosságról van szó, hogy átlagfogyasztásig járna a kedvezmény. Ugye, önök ellenérvként - volt, amikor megfogalmaztak ilyet - azt mondták, hogy és mi történik, ha növekszik majd az energia ára a világpiacon. Ez a kedvezmény akkor is megmaradna a kisfogyasztók számára. Ez tehát, azon kívül, hogy most lenne egy csökkentés, garancia lenne a kisfogyasztóknak, hogy ők mindig jobban járnak, mint a nagyfogyasztók, bármi történjen is az energiaárral. Azt gondolom, ez lenne az igazságos, ez lenne a követendő.
Köszönöm a frakcióknak, hogy támogatják, akik támogatják ezt a javaslatot vagy legalábbis a megtárgyalását, és sajnálom, hogy a Fidesz megint nem szólt egy szót sem. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me