GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A közüzemidíj-tartozások összege több mint kétszerese, mint 2009-ben volt. 99 ezernél több háztartásnak van díjtartozása. Ennek az az eredménye, hogy rengeteg esetben szünetel az áram-, a gáz- vagy a távhőszolgáltatás. Eközben, mint ahogy Tóth Bertalan képviselőtársam elmondta példaként, az olajár nagyjából 70 százalékkal, sőt kicsit több mint 70 százalékkal csökkent. Van egy hatalmas árcsökkenés, de ebből a hatalmas árcsökkenésből a lakosság semmit nem élvez, hanem ugyanazt fizeti, mint korábban, amikor nem 30, hanem 120 dollár volt egy hordó olaj, egy ballon olaj. Ott tartunk, hogy önök rezsicsökkentésről beszélnek.
(18.00)
Rezsicsökkentésről beszélnek, miközben azt sem adják oda az embereknek, ami az árak csökkenéséből fakadóan, nyugodtan mondhatom, járna nekik. Járni járna, csak nem jut. Másik oldalról nézve egy sokkal igazságosabb rendszert kellene működtetni, a támogatásokat oda kellene adni, ahol a leginkább arra szükség van. Tehát, mint ahogy az előbb elhangzott, az igazságosság elvét érdemes lenne követni. Önök ezt nem teszik. Mi azt szeretnénk, ha a nemzetközi olaj és az import földgáz árcsökkenésének hatására megjelenne az az árcsökkenés a lakosságnál, ami joggal megilleti őket, mind a villamosenergia-, mind a távhőárak vonatkozásában.
Mint ahogy szó esett róla, a gáz esetében 20, a villamos áram és a távhő tekintetében pedig 10-10 százalékos mértékű csökkenést javasolunk, hatósági árcsökkentést szeretnénk. Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me