SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Alapvetően a tárgysorozatba vételt nyilvánvalóan támogatjuk. Itt szükséges arról beszélnünk, hogy időről időre értékeljük a különböző tapasztalatokat azzal a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, amit a Fidesz-KDNP meghirdetett. Hiszen lassan a társadalom is érzékeli, hogy mindennek a kommunikációs jellege habár erős volt, a valós érzések ezzel nem jártak együtt.
Nemcsak a különböző közüzemi szolgáltatások központosítása jelenti a mindennapi nehézségeket, hiszen új díjak lettek bevezetve, a közüzemi hulladékszállítás díjával kapcsolatban éppúgy, mint a vízellátással kapcsolatban, és mindennek a folyamata érződik a társadalomban. Érződik az, hogy önök gyakorlatilag egyharmadát sem fordítják a közutak fenntartására annak, amit ezen a jogcímen beszednek különböző jövedéki adókból és úthasználati díjakból. Itt is minden egyes többletköltség rezsiköltségként jelentkezik a családoknál, hiszen minden egyes csapágycsere vagy bármilyen gépjárműjavítás, lengéscsillapító ott jelentkezik.
Nincs ez másképp természetesen az érintett területtel sem, ahol nyilvánvalóan az látszódik, hogy a Fidesz-KDNP azt az árkülönbözetet, ami a 2009-es és a 2016-os ár között jelentkezik, oda akarja adni a barátainak úgy, hogy lehetőség szerint tudjon belőle részesülni valamilyen csatornákon keresztül. Ez a magyar embereket illeti, és nem jó kormány az, amelyik nyerészkedik a saját állampolgárain. Ennek a szembesítésnek kell megtörténnie, és ez a tárgysorozatba vétel megteremtené annak lehetőségét, hogy valós tényekről beszéljünk az eddig rezsicsökkentés tapasztalatairól, és megnézzük azt, hogy mi az, ami fenntartható mértékben tudná a lakossági energia- és energiafelhasználási költségeket csökkenteni. Emiatt kérjük a tisztelt Országgyűlést, hogy támogassa a tárgysorozatba vételt. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me