BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Döbbenten hallgattuk Németh Szilárd múlt heti parlamenti felszólalásában, hogyan osztotta ki azokat a szülőket, akik február 29-én, hétfőn úgy tiltakoztak a közoktatásban uralkodó állapotok ellen, hogy nem engedték iskolába a gyerekeiket. A rezsiharcos szerint a tiltakozók nem gondoltak arra, hogy az aznapi ebédet vissza kellett mondani, ezzel súlyos károkat okoztak az országnak; Csepelnek 598 210 forintot, de azóta elhangzott már, hogy egész Magyarországon körülbelül 100 millió forint kárt okoztak ezzel a magyar szülők.
Döbbenten hallgattam volt polgármesterként Németh Szilárdtól ezt az okfejtést, mivelhogy a közétkeztetésben dolgozó szakemberek nagyon jól tudják, hogy minden hét hétfője egy különleges nap, mert új hetet kezdünk, és a péntek és a hétfő között eltelik két nap, a szombat és a vasárnap, és akár egy országos influenzajárvány is kitörhet, úgyhogy alapjaiban véve a közétkeztetésben nem vehetjük figyelembe a pénteki adatokat. Hozzáteszem, nem volt újdonság a közétkeztető cégeknek, hogy hétfőn mi fog történni. Reggel 8 órakor elkezdődött a tanítás, egy normális, jól működő közétkeztető cég elenged egy telefont az iskolákba, megkérdezi, hogy számolják már meg, hogy hány gyerek vett részt aznap az oktatásban, és akkor semmi baj nem történik, negyed kilencre életszerűen Magyarországon mindenki tudja, hogy aznap hány gyerek ment iskolába.
(A jegyzői székben Hiszékeny Dezsőt
Hegedűs Lorántné váltja fel.)
Vagy feltehetem a kérdést, önök megvádolták a magyar szülőket úgy, hogy ez nem is történt meg. Ráadásul súlyos kérdéseket vet ez fel. Hogyan kérhette ki Németh Szilárd a csepeli polgármestertől ennyire pontosan ezeket az adatokat? Történt-e adatkikérés a kormány többi képviselőjétől vagy országgyűlési képviselőitől, hogy ennyire pontosan meg tudta Németh Szilárd is mondani? Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek a közétkeztető cégek egyáltalán jól működnek-e Magyarországon, ha ilyen egyszerű feladatot nem tudnak ellátni, hogy negyed kilenckor nem tudják, hogy hány gyerek van egy közintézményben. Várom válaszát, államtitkár úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me