DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Szomorúan hallom, hogy önök ezek szerint azokhoz az államokhoz viszonyítanak, akik hátrébb kullognak ebben a sorban, és nincsenek olyan ambícióik, hogy fölzárkózzunk azokhoz, akik elöl járnak a nők elleni erőszakkal ellentétes küzdelemben. Ráadásul néhány dolgot helyre szeretnék tenni.
Ön azt mondja, államtitkár úr, hogy ne legyen ellentétes az isztambuli egyezménnyel a hazai jogrend. Önök hoztak egy olyan törvényt, ami ellentétes az isztambuli egyezménnyel, pont ez a nemzeti stratégia. Rengeteg szakmai probléma van ezzel kapcsolatban, interpellációmban említettem néhányat. Kérem, erre ne hivatkozzanak! Külön munkacsoport foglalkozik, ez a „Nők elleni erőszak” munkacsoport, lehet, hogy foglalkozik, viszont én kikértem a jegyzőkönyveit, és önök ezt nem adták oda. Titkosak a jegyzőkönyvek. Miért nem lehet azt nekem megtudnom, hogy önök itt az egyeztetések keretében pontosan miről tanácskoznak, milyen gyakran, kik vannak ott. Nem tudom ellenőrizni, pedig ellenzéki képviselőként ez lenne a kötelességem, hogy önöket ellenőrizzem. Nem tudom ellenőrizni, hogy haladtak-e. Miért titkosították ezeket a jegyzőkönyveket?
Ráadásul az sem igaz, hogy először kell a költségvetés és utána a megvalósítás. Számos ország, aki aláírta és ratifikálta, egyszerre csinálta a kettőt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Magyarország miért nem tud ilyen ország lenni? (Zaj az ellenzéki padsorokban.) 8 milliárd forintról van szó. Kérem, hogy a kormány haladéktalanul biztosítsa a szükséges forrásokat. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me