KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Elöljáróban: sajnálom, hogy nem Lázár János válaszol, hiszen az ő kinevezettjéről szól az interpelláció, az ő személyes felelősségét szerettem volna firtatni.
Úgy tűnik, hogy ha Lázár János kinevez valakit miniszteri biztosnak, az botrányokkal hívja fel magára a figyelmet. Ugyanis a közelmúltban derült fény arra, hogy Riz Gábor nemcsak hogy kifelejtette a vagyonnyilatkozatából a miniszteri biztosi félmillió forintos jövedelmét, de a gyanú szerint magánokirat-hamisításra is vetemedett annak érdekében, hogy ez ne derüljön ki. A botrány kirobbanása óta Lázár János miniszteri biztosai sorra javítják ki a vagyonnyilatkozataikat, egymás után jönnek rá a feledékenységükre. Ne bélyegezzük meg őket ezért, hiszen az átlagember sokszor elfelejti, hogy keres havonta félmillió forintot. De a legnagyobb botrány mégsem ez, hanem a miniszter úr hajdú-bihari emberének, Tiba Istvánnak az esete, aki a híradások szerint nyakig benne van a Balmazújvárosban kirobbant korrupciós ügyben.
(16.00)
Mint már köztudott, Veres Margit balmazújvárosi polgármester asszony még jegyzőként, 2012 decemberében egy sötét esti órán négyszemközt átvett ötmillió forint készpénzt egy vállalkozótól, akinek a cége - minő véletlen - éppen aznap kapott 180 millió forintos támogatást a helyi önkormányzattól. A jegyző másnap kettesben találkozott Tiba Istvánnal, akkori polgármesterrel, és átadta neki ezt az összeget. Ezen túl Veres Margit kapott egy gépkocsit is ajándékba az említett vállalkozótól. Az ügy már bírósági szakban van, a legutóbbi két tárgyalási napon meghallgatták a lehallgatott telefonbeszélgetéseket, és tanúként vallomást tett Tiba István is. Ezeken a tárgyalásokon kiderült, hogy amikor ajándékautóról beszéltek az érintettek, Tiba és Veres, akkor beszerzési áron megvételre kínált gépkocsiról volt szó, véletlenül sem vesztegetésről; illetve a Tiba István által zsebre tett ötmillió forint csak egy baráti kölcsön volt, ami természetesen közcélra kellett a képviselő úrnak.
Tisztelt Államtitkár Úr! Azon túl, hogy - elnézést a kifejezésért - hülyének néznek mindenkit a vádlottak, az újságírókon keresztül a bíróságon át egészen a választókig, ez egy kőkemény fideszes korrupciós ügy. Tisztelt Államtitkár Úr! Ön mit szól ehhez? Mit szól ehhez Lázár János miniszter úr? Nem gondolják azt, hogy le kellene mondatni miniszterének egykori miniszteri biztosát a parlamenti mandátumáról, Veres Margitot pedig a polgármesteri posztról? Kérem szépen, válaszában ne beszéljen az ártatlanság vélelméről, hiszen önök ezt a fogalmat hírből sem ismerik, jó példa erre Kovács Béla ügye. Viszont arra kérem, nyilatkozzon, hogy eltűrnek-e a soraikban korrupcióba keveredett politikusokat.
Várhatunk-e lépéseket önöktől ez ügyben? Várom a kizárólag a témához kapcsolódó, félrebeszéléstől mentes, kimerítő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me