DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 14.Bpk.1834/2015/8. számú átiratában indítványozta dr. Tóth Bertalan országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt a MET Magyarország Zrt. által képviselői útján tett feljelentés alapján.
A feljelentésben foglaltak szerint: a MET Magyarország Zrt. képviselői 2015. augusztus 7. napján azért tettek feljelentést, mert a Magyar Szocialista Párt weboldalán 2015. június 19. napján megjelent az úgynevezett MET-ügy. A feljelentésben foglaltak szerint a cikk, valamint a sajtótájékoztatón elhangzottak becsület csorbítására alkalmas módon azt állítják a MET Zrt.-ről, hogy részese, illetve tudomása lenne a hivatkozott gázlopásoknak. A MET Zrt. soha nem vett részt semmiféle gázlopásban, semmilyen ilyen irányú információval nem rendelkezik, működése során a hatályos jogszabályok betartásával járt el - tartalmazza a feljelentés.
A Mentelmi bizottság az ügyet 2016. március 7-i ülésén tárgyalta. Az ülésen megjelent dr. Tóth Bertalan képviselő elmondta, hogy a cikk, illetve a sajtótájékoztató megtartása előtt több alkalommal is adatigénylési eljárásokat folytatott, illetve véleményeket szerzett be, és ezekre alapozta állításait, képviselői tevékenységét végezte, a feljelentést megalapozatlannak tartja.
A magánvádas ügyekben követett, mentelmi jogot töretlenül fenntartó gyakorlat alapján megvizsgálta a Mentelmi bizottság az ügyet, 4 igen és 2 nem szavazattal azt javasolja a Mentelmi bizottság az Országgyűlésnek, hogy dr. Tóth Bertalan országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a KDNP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me