POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Az ingatlantulajdonosok, a lakásokban élők biztonsága mindannyiunk közös ügye. Megnyugtathatom arról, hogy semmilyen olyan intézkedés nem fog történni, ami a polgárokat veszélyeztetné.
Jelen pillanatban az a helyzet, hogy 2016. július 1-jétől kerül át a kéményseprőipari szolgáltatás, részben egyébként, a katasztrófavédelemhez. Hiszen azon településeken, amelyek úgy döntöttek, hogy a kéményseprőipari közszolgáltatást továbbra is azokkal a szervezetekkel, cégekkel tartják fenn, amelyek eddig végezték ezt a tevékenységet, mindaddig, amíg a szerződés hatályos, ez folytatódik, és 2016. július 1-jétől azoknál az önkormányzatoknál, azokon a területeken kerül a feladat a katasztrófavédelemhez, ahol az önkormányzatok megszüntették a közszolgáltatási szerződést.
Jelen pillanatban folyik az előkészítése annak, hogy a katasztrófavédelem ezt a szolgáltatást a lehető legmagasabb színvonalon és mindenki megelégedésére végezhesse, és folyik az előkészítése annak, hogy ezt mind műszaki, mind szakmai szempontból magas színvonalon legyenek képesek végezni. Jelen pillanatban folyik a kéményseprőtörvény végrehajtását szolgáló jogszabályok előkészítése. A jogszabálytervezet közigazgatási és társadalmi egyeztetése még nem kezdődött meg. Az egyeztetés során minden, az ágazatban érdekelt érintettet, érdekképviseleti szervet, szakmai szervezetet megkeresünk, és a normaszövegbe az ő észrevételeiket is be fogjuk építeni.
Lényegesnek tartjuk azt, hogy a kéményseprőipari szolgáltatás átmeneti időszaka, amikor egyszerre az állami és a magánszektor is végzi ezt a tevékenységet, a legkisebb zökkenők nélkül, biztonságosan folytatódhasson. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me