GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár Úr! Igazából egy gondolatot szeretnék megfogalmazni és egy kérdést feltenni önnek. Remélem, majd menet közben válaszol rá.
Az a salátatörvény 2015. december 15-én alapjaiban átrendezte a dolgokat, és ennek az átrendezésnek a folyamodványa akképpen alakult, hogy két és fél, három hónap elteltével újólag ide kellett hozni a Ház falai közé az építési környezet dolgaival kapcsolatos kérdésköröket. Látható, hogy ahhoz képest van pozitív előremozdulás, de ahhoz képest, ami azt megelőzően volt 2015. december 15-ét érintően, messze-messze hátrányosabb helyzetben vagyunk. Gondolhatunk itt akár a környezetvédelmi kérdésekre, az Alaptörvény XXI. cikk 1. §-ára és sok minden egyéb más dologra. Nem gondolja, hogy akkor, amikor arról beszélnek egy vezérszónoklatban vagy bármi más kapcsán, hogy milyen előrelépések történnek, miközben ez egy három hónappal ezelőtti állapothoz képest visszalépés, vagy hogy kevesebb, akkor ez alapjaiban az igazság eltagadása?
De nem ez a kérdésem. A kérdésem igazából az, hogy látható módon az elmúlt esztendőkben Magyarországon az építőipari tevékenységekhez hozzáillesztetten azoknak a szakmunkásoknak a száma mértékadó módon csökken - mert elhagyják az országot -, akik effektív módon, aktívan részt vesznek, mondjuk, a családi házak építésében. Most azt a fajta mentességet hozzák, ami bizonyos értelemben nagyon nagy kockázati tényezőkkel párosul, amikor a szakmunka igénybevételi szükségszerűségét gyakorlatilag szűkítik. Jól van ez így? - hogy ne menjek tovább. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me