DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Én fontosnak és jó műfajnak tartom az ötpárti egyeztetést, de azt gondolom, mégiscsak a parlamenti vita az, amelyik talán ennél egy még fontosabb műfaj.
Nagyon sok olyan érv hangzott el most az ellenzék oldaláról, ami talán megérne némi kormányzati reakciót. Úgy érne meg némi kormányzati reakciót, államtitkár úr, és ezt visszatérően szoktuk kérni, hogy akkor válaszoljon még, amikor van arra lehetősége az ellenzéknek, hogy szintén reagáljon az ön szavaira, magyarán szólva nem a zárszóban. Én ezt kérném most öntől is, ugyanis valóban, ami talán elvi éllel merült fel ebben a parlamenti vitában a konkrét törvényjavaslatot érintő szakmai érveken felül, az ez a két dolog, hogy bírósági ítéletek törvénnyel felülírása és az OBH-elnök hatásköreinek a módosítása. Én nagyon kíváncsi lennék, hogy erről a tárcának mi az álláspontja. Nyilvánvalóan ez befolyásolni fogja a mi későbbi, akár ötpárti tárgyalásokhoz való hozzáállásunkat is. Megjegyzem, hogy én nem voltam olyan szerencsés helyzetben, hogy még a vezérszónoki felszólalásom előtt értesüljek ennek a lehetőségéről, én csak utána tudtam meg Vas képviselőtársamtól, hogy majd lesz ötpárti, miután a vezérszónokit elmondtam, de valóban tegyük zárójelbe ezt az apróságot.
Szóval, érdekelne az igazságügyi tárca álláspontja még a vita során azokról a felvetésekről, amiket elmondtunk itt az ellenzéki oldalon. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me