MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Azért kértem napirend utáni felszólalásra lehetőséget, mert van itt egy-két téma, amit, úgy érzem, nem elég egyszer vagy kétszer hangsúlyozni e Ház falai között, hanem rendre elő kell hozni, hiszen a kormány láthatóan nem tanul ezek tanulságából.
A múlt hét nemcsak a balhés népszavazást hozta, hanem volt egy másik népszavazási kezdeményezés, sőt a mai napon a Jobbik Magyarországért Mozgalom is kezdeményezett egyet, és ezek mellett szeretnék érvelni, már csak azért is, hogy majd kormánypárti képviselőtársaim is alá tudják írni, illetve arra tudják biztatni saját szavazóikat, hogy tegyék meg.
(13.10)
Az MSZP-nek volt egy múlt heti népszavazási kezdeményezése, amely elfogadásra is került, és lassan az aláírások gyűjtése is megindulhat, amely kifejezetten a földprivatizációt hivatott megállítani. A Jobbik természetesen támogatja ezt a javaslatot, és üdvözöljük, hogy lehetőség nyílik majd erről népszavazást tartani. Az a határozott véleményünk, hogy a kormánynak kutya kötelessége lenne legalább addig leállítani a privatizációt, amíg maguk a tulajdonosok, a magyar emberek nem döntenek arról, hogy az egyik utolsó nemzeti vagyonunk, a magyar állami termőföld vajon eladható-e vagy nem.
A Jobbik javaslata ennél tágabb képbe helyezi a kérdéskört, hiszen fenntartható módon, hosszú távon, véglegesen a magyar föld sorsát csak úgy lehet megoldani, úgy lehet megvédeni ebben a globalizált világban, ha azt a hazaáruló módon aláírt csatlakozási szerződést végre képesek lennénk módosíttatni. Ezért arra biztatjuk ebben a kezdeményezésben a kormányt, hogy módosítsa ezen szerződést, és ne tőkeként tekintsünk a továbbiakban a termőföldre.
Így tehát a kérdésünk úgy szól: „Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés olyan határozatot fogadjon el, amelyben felkéri a kormányt uniós csatlakozási szerződésünk módosításának kezdeményezésére annak érdekében, hogy a magyar termőföld tulajdonjogát a magyar állam, az önkormányzatok és az egyházak kivételével csak belföldi magyar állampolgárok szerezhessék meg?” Azért kellett ilyen hosszasan megfogalmazni, mert a kormány sokat játszik a szavakkal, és mint tudjuk, az ő értelmezésében a magyar nyelv szabályaival ellentétben a „külföldi” már nem azt jelenti, amit egyébként minden normálisan gondolkodó magyar embernek jelent, hanem bizony a kormány gondolkodása szerint az európai uniós állampolgárok már például nem is számítanak külföldinek. Sok hasonló példát tudnék felhozni, így mindenképpen szükségesnek gondoljuk ezt az őrületet megállítani.
Most annyi változás van - hiszen ez egy korábban beadott kérdésünknek az ismétlése -, hogy új értelmezést nyert az európai jog, legalábbis a Nemzeti Választási Bizottság érvrendszerében, hiszen míg korábban a Jobbik több olyan javaslatát arra hivatkozva utasították el, hogy az európai uniós jog nemzetközi jog, ilyen módon nem lehet róla népszavazást tartani, ahhoz képest most a kvótás, visszatoloncolásos kormányzati népszavazási kezdeményezés átmehetett, miközben elég keményen európai uniós jogot érint. Ez nem azt jelenti, hogy a Jobbik ne támogatná, mi is nagyon határozottan kiállunk amellett, hogy a magyar emberek akarata ellenére, a fejünk fölött egyetlenegy más kultúrájú embert se lehessen ide letelepíteni, ugyanakkor ez megnyitja a lehetőséget arra, hogy a termőföld védelmében is jelentősen előrelépjünk, és talán meg tudjuk nyitni ezeket a kérdésköröket, és meg tudjuk ezt a módosítást tenni. Természetesen ehhez a kormánynak kell majd a lépést megtenni, ezért nyújtottuk be ezt a népszavazási kezdeményezést most újra. Bízunk abban, hogy ha utólag is, de végül mégis igazat ad a Jobbiknak a Választási Bizottság, és elindulhat ebben a kérdéskörben is az aláírásgyűjtés.
Hogy a privatizációt addig miért is kellene leállítani, erre is jó néhány példát lehetne hozni. A Jobbik az elejétől kezdve, a programja miatt is, a világnézete, a gondolkodása miatt is mélységesen elítéli azt, hogy a jelenlegi kormány tovább folytatja az elmúlt 25 év tevékenységét, és gyakorlatilag a nemzeti vagyon elherdálását végzi, mindeközben persze az államadósság tovább növekszik vagy legjobb esetben is stagnál. Ezt a folyamatot eleve elítéljük. De ezen túlmenően azok a célok sem valósultak meg, amiket egyébként maga a kormány tűzött ki, amikor a földprivatizációt elindította. Itt jelesül a helyben élő családi gazdálkodók támogatása és ennek a folyamatos hangoztatása, amit fel kell példaként hozni. Ez olyannyira nem sikerült - csak két példát hadd mondjak -, hogy a hét legnagyobb agrárérdekeltség tekintetében például az agrártámogatások mértéke 50,6 százalékkal nőtt 2011 és 2014 között, ezek a legfrissebb adatok, ami azt hiszem, jól mutatja, hogy mennyire csak kommunikációs szinten maradt meg itt a helyiek támogatása. De még maga a támogatott terület is 78,8 százalékkal nőtt ezen hét érdekeltséget figyelembe véve.
Azt hiszem, ez elég érv arra, hogy mindkét népszavazási kezdeményezést támogassák a tisztességes emberek. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me