NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Országgyűlés! Isten ajándéka a magyar gyermek. Orbán Viktor ezzel ellentétes elhíresült véleményére is válasz a címe annak a konferenciának, amely a Budaházy Edda vezette „Hozz világra még egy magyart” mozgalom szervezésében valósul meg, a Jobbik pártalapítványának támogatásával is, hiszen nagyon fontosnak tartjuk a demográfiai kérdéskört.
A harmadik nemzeti népesedési konferencia konkrét témája most Magyarország és Európa drámai népességfogyása és az illegális bevándorlás összefüggései. Az előadók közt ezúttal nemcsak magyar, hanem kiváló neves külföldi életvédők és politikusok is lesznek. Így kívánjuk megvizsgálni azt az immár, mondhatjuk, összeurópai problémát is, amely tulajdonképpen azzal fenyeget, hogy a fehér emberiség is eltűnik a földgolyóról. Bizony, a fehér ember is kihalófélben van, nemcsak, mondjuk, a fehér cápa vagy a fehér fülesfácán. De ha félünk a rasszizmus vádjától, akkor csak az utóbbi megmaradását szabad szorgalmaznunk. Szólnak is hírek, itt van például az egyik cím: „Kihalás fenyegeti a nagy fehér cápát.”
Nos, én valójában csak a cápától félek, az olcsó vádaktól nem, ezért az Országgyűlés Népesedéspolitikai albizottságának elnökeként is szeretném megkongatni a vészharangot. Kötelességemnek érzem, hogy felhívjam a figyelmet erre a komoly problémára. Bizony, az aktualitását adja ennek az is, hogy kijött a minap a KSH éves jelentése, amelyből megtudtuk, hogy a népességfogyás, az úgynevezett természetes fogyás - ha nem vesszük bele a népvándorlást, tehát nem kéne, hogy annyira természetesnek vegyük, de mégis -, ez, a szaknyelv szerint természetes fogyásnak nevezett számadat a 2014. évi 35 ezerről 2015-ben 40 ezer főre nőtt.
A Jobbik ezért ismét komoly, komolyabb népesedéspolitikai lépéseket szorgalmaz. Be is nyújtottuk a gyermekneveléshez szükséges termékek áfaterhének 5 százalékra való csökkentését célzó törvényjavaslatot. A kormány sajnos többszöri kérésre, kérdésünkre sem mondta ki, amit a Jobbik programjában viszont leszögezett, hogy a magyarság legnagyobb problémája a népességfogyás. Nem az egyik, hanem a legnagyobb probléma. Ezt azért lenne fontos, hogy a kormány is kimondja végre, mert akkor nem lehetne például különböző államháztartási, költségvetési szempontokra hivatkozva lesöpörni a különböző, a demográfiai fordulatot célzó javaslatainkat.
Ezt kellene kimondja a kormány, hogy katasztrofális a demográfiai helyzet, ami miatt radikális változás nélkül nemhogy a nyugdíjrendszer, de az egész társadalombiztosítás, mi több, az egész államháztartás fenntarthatatlan, ennek összeroppanása fenyeget minket. A kormánynak végre szembe kellene néznie a társadalom elöregedésével, a cigányság népességrobbanásával és az aktív korú dolgos magyarok már közel 1 milliós számban történő Nyugatra emigrálásával. Már nemcsak agyelszívásról beszélhetünk, népelszívás történik. Emiatt a hivatalos KSH-adatoknál valójában jóval rosszabb a demográfiai helyzet.
Bizony szembe kell nézni azzal, amit Pokol Béla alkotmánybíró is megírt könyvében, hogy a cigányság generációnként megduplázódik. Ez a cigányság népességrobbanása, miközben a magyarság pedig generációnként megfeleződik. Hiszen bár a hivatalos termékenységi mutató szerint 1,4 körül van az egy nőre jutó gyermekek száma, de az a magyar állampolgárok összesített adata. Ha ebből kivesszük például a cigányságot, akkor könnyen megállapíthatjuk, hogy a kifejezetten magyar nemzetiségűeké már 1 alatt van. Ez azt jelenti, hogy egy nőnek már átlagosan egy gyermeke sem születik, ez pedig azt jelenti, hogy generációnként megfeleződik a magyarság.
A Jobbik ezért, bár elismeri és támogatja a kormány családpolitikai erőfeszítéseit, de azok, mondjuk ki, kevésnek bizonyulnak. Ezért szorgalmazzuk például az első gyermek születésének nagyságrendileg nagyobb támogatását - ahogy azt Ózdon javaslatunkra már be is vezette az önkormányzat -, a második gyermektől járó kedvezmények bevezetését azokon a területeken, ahol ma még kizárólag a nagycsaládosoknak jár olcsóbban például a tömegközlekedés vagy a táboroztatás.
Fontos volna a főállású anyaság támogatásának kibővítése és a párhuzamosan munkát választók számára a bölcsődei gondozási díj eltörlése, hiszen az előző Fidesz-kormány vezette be sajnos a bölcsődék fizetőssé tételét, már magának a bölcsődei szolgáltatásnak is a fizetőssé tételét. Sürgősnek tartjuk a kiszámítható, a nyugdíjakhoz hasonlóan inflációkövető családtámogatási rendszert, a már sajnos népbetegségnek minősülő meddőség miatt a lombikbébiprogram fokozottabb támogatását, a családbarát felsőoktatást, a demográfiai földprogramot az ez iránt fogékony fiatal párok földhöz juttatása érdekében, valamint a szülői életjáradék bevezetését, hogy a gyermek személyi jövedelemadójából automatikusan támogassák szüleiket.
Javaslatainkat még hosszasan folytathatnánk, de egy biztos: demográfiai fordulatra, radikálisabb népesedéspolitikai lépésekre van szükség. Köszönöm figyelmüket, és várjuk szeretettel önöket a szombati konferenciánkra. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me