BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Jobbik álláspontja egyértelmű és világos: nem akarunk bevándorlókat sem Körmenden, sem Szentgotthárdon. (Közbeszólások a Jobbik padsoraiból: Úgy van!) Miközben a nagyfai menekülttábor bezárására közbiztonsági problémák miatt kerülhet során, addig Szentgotthárdon és Körmenden befogadóállomásokat létesít az Orbán-kormány. Két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell - mondta múlt héten Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. Önök ismét kettős játékot folytatnak. Szavakban kiállnak a bevándorlás ellen, de a valóságban éppen szeretett városainkban nyitnak menekülttáborokat, figyelmen kívül hagyva a helyiek véleményét. Lábodi Gábor szentgotthárdi és Auer Miklós körmendi önkormányzati képviselőnkkel közösen megfogalmaztuk aggályainkat azzal kapcsolatban, hogy mi lesz, ha a migránsok ezúttal hosszabb ideig maradnak a településeken. Én örülnék a legjobban, ha nem lenne igazam, de a dolgok sajnos ebbe az irányba mutatnak.
A szentgotthárdiak, a körmendiek és a térségben élők számíthatnak a Jobbikra. Minden lehetséges eszközzel fel fogunk lépni a táborok ellen, családjaink, szeretteink biztonsága érdekében. Sajnálatos, hogy a két város kormánypárti polgármesterei nem ezt teszik, hanem belemennek mindenféle zsarolásokba. Nem tudhatjuk, hogy a többi tábor bezárásának következtében hány bevándorló érkezhet térségünkbe. Minden tiszteletünk a minket védő katonáké és rendőröké, de az ő lehetőségeik is korlátozottak. Ha a kormány megígérte, akkor védje meg a magyarokat, a fideszes polgármesterek pedig az emberekért, ne pedig a pártjukért álljanak ki!
Tisztelt Államtitkár Úr! Ha a többi menekülttábort közbiztonsági problémák miatt zárják be, akkor mi a garancia arra, hogy szeretett városainkban nem szembesülünk hasonló helyzettel? Miért büntetik a szentgotthárdiakat és a körmendieket? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me