BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Sajnálom, hogy a miniszter úr az imént besétált az egyik ajtón, majd amikor megtudta, hogy van még egy kérdés hozzá, a másik ajtón távozott is, itt hagyva önt a kérdés megválaszolására.
Március 1-jén jelent meg Rogán miniszter úr aláírásával az a rendelet, amely a családi otthonteremtési kedvezményre, valamint az otthonteremtési kamattámogatásokra vonatkozó reklámok és hirdetések részletes szabályait rendezi a Magyar Közlönyben, közel húsz oldalon keresztül. A rendelet megmondja, hogy a bankoknak milyen formai követelményeket, arculati elemeket és jelmondatokat kell alkalmazniuk a CSOK-ra vonatkozó reklámjaikban. A függelékben szereplő arculati kézikönyv meglehetős részletezettséggel írja le, hogy „A Magyar Reformok Működnek Otthonteremtési Program” című kampányt milyen betűtípussal, milyen színkóddal, a logót milyen méretben, torzítás nélkül kell megjeleníteni, de még azt is megmondja a rendelet, hogy az adott tévéreklámok végén el kell hogy hangozzon: „A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás”.
Miért nem arra fordítja a kormány az energiáit, hogy minél szélesebb rétegek számára adja meg az otthonteremtés lehetőségét, a lakhatás biztonságát, tisztelt államtitkár úr? Miért írja elő a kormány a bankoknak, hogy mit és hogyan hirdessenek? Miért kell rendeletben szabályozni egy kormányzati kampányt, tisztelt államtitkár úr? Lehet, hogy magával a jogszabállyal meg a törvénytervezettel kellett volna foglalkozni ilyen részletességgel, és talán jobban sikeredett volna, államtitkár úr.
Látszik az a számokból, hogy több tízezren érdeklődtek a CSOK-program iránt, de annyira rosszul sikerült magának a rendeletnek a szabályozása, hogy nagyon kevés azon családok száma, akik igényelni is tudják ma Magyarországon. Várom megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me