VARGHA TAMÁS

Full text search

VARGHA TAMÁS
VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! A kormány 2014 decemberében fogadta el határozatát az új közszolgálati életpálya keretében egy új katonai életpálya, valamint a hozzá kapcsolódó illetményrendszer bevezetéséről és az illetmények emeléséről. Ennek a modellnek a második pillére egy lakástámogatási, a harmadik pedig egy megtakarítási célú biztosítási rendszer kialakítása.
A határozat értelmében már elkezdődött egy olyan, váratlan élethelyzetek kezelését támogató rendszer kidolgozása, amely a katonai életpálya továbbfejlesztését szolgálja. 2016. február 10-én tehát a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium a hivatásos rendvédelmi és katonai életpálya részeként egyeztető értekezletet tartott, többek között a hivatásos és szerződéses katonai jogviszonyban foglalkoztatottak megtakarítási célú biztosítási rendszerének kialakítása érdekében. Ezen a konzultáción részt vettek a munkáltatók képviselői, a szakszervezetek és a Magyar Rendvédelmi Kar vezetői, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy ne elhamarkodott, hanem megfelelően alátámasztott, megalapozott döntések szülessenek. Az egyeztetést követően minden esély megvan tehát arra, hogy erről a kormány mielőbb tárgyaljon, és így mind a három pillér együttesen működőképes lehessen.
A kormány tehát megbecsüléssel és elismeréssel fordul a több évtizede szolgáló katonák felé, annál is inkább, mert soha nem feledkezhetünk meg arról, hogy a haza érdekében katonáink szolgálatot vállaltak, szolgálatot vállalnak, és szolgálatot vállalnak a jövőben is. Ez azért is fontos, azt gondolom, hiszen a Magyar Honvédség katonái részére a 2015. évit megelőzően az utolsó számottevő és átfogó illetményemelés 2002-ben, az első, Orbán Viktor által vezetett kormány idején történt.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me