DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Egy viszonylag aktuális szakmai kérdést szeretnék önnek feltenni. Az alapvető jogok biztosa szerint nincsenek összhangban az egyetemek és főiskolák oktatásszervezési ciklusaival azok a határidők, amelyeken belül el kell bírálni a felsőoktatási felvételi eljárással összefüggő jogorvoslati kérelmeket. Ez akadályozza, hogy egy sikeresen fellebbező diák még a képzési időszak kezdete előtt beiratkozhasson. A felvételi eljárás jogorvoslati kérelmeinek elbírálásához szükséges törvényi határidők meglehetősen szűkek. Mire ugyanis a jogorvoslati eljárásban megszületik a diák számára kedvező döntés, már az utólagos beiratkozás időszaka és a tárgyfelvétel is lezajlott, közben pedig elkezdődött a tanév.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ön szerint biztosítva van-e a felvételizők tisztességes eljáráshoz és jogorvoslathoz való jogának érvényesülése? Ha úgy ítéli meg, hogy nem, akkor mikor kívánják megfelelően módosítani a jogszabályt, hogy a felsőoktatási felvételi eljárás jogorvoslati határidői mindenkinek az érdekeit szolgálják? Ön szerint, tisztelt államtitkár úr, biztosítottak-e a feltételek a jogorvoslati kérelmek hatékony elbírálásához?
Kérem, tisztelt államtitkár úr, hogy erre egy szakmai álláspontot mondjon, mert azt gondolom, ez nem politikai kérdés, hanem valóban a felvételizők érdekét szolgáló esetleges jogszabály-módosítás szükségességéről szól. Ha pedig nem, érdeklődve várom a válaszát, hogy miért nem jól látjuk és látják ezek az emberek ezt a helyzetet. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me