DR. BENE ILDIKÓ

Full text search

DR. BENE ILDIKÓ
DR. BENE ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Szolnokon és a környező településeken örömmel tapasztaljuk, hogy a kormány az önkormányzatokkal karöltve mindent megtesz annak érdekében, hogy megyénket intenzíven bekapcsolja az ország gazdasági vérkeringésébe.
Bevallom őszintén, a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében bizony elég nehéz volt elfogadni, hogy a hazai autópályák, gyorsforgalmi utak építése eddig elkerülte a térségünket. Mély nyomot hagyott az emberekben az az időszak, amikor a Gyurcsány-kormány a közvélemény megnyugtatására uniós támogatást ígért a fejlesztéshez, de azon túl, hogy még az uniós döntéshozókat is félrevezették, valójában semmi sem történt térségünk gyorsforgalmi összeköttetéséért. (Bangóné Borbély Ildikó: Az M4-est ki állította le, Ildikó?) Elsősorban ez az oka annak, hogy az emberek már csak akkor hisznek, ha a saját szemükkel látják az útépítő gépeket.
Persze azt is látnunk kell, hogy a valós munka a Fidesz kormányzásával indulhatott meg, ekkortól vált céllá és nem csupán üres ígéretté a Budapestet Szolnokkal összekötő autóút. A szolnoki önkormányzat és a kormány közötti megállapodásban a „Modern városok” program részeként megépülhet a várost és Budapestet összekötő M4-es autóút. Szolnok és a térség közvetlen autópálya-kapcsolata Budapesttel hatalmas gazdasági fejlődés lehetőségét hozhatja magával, ugyanis a működő tőke rendkívül szívesen települ gyorsforgalmi utak mellé. Szolnok kedvező fekvése ezáltal még jelentősebbé válna, hiszen a főváros egy órán belül elérhető lenne biztonságosan. Pontosan emiatt nagyon várják a városban és a környéken élők a beruházás kezdetét, mivel ez jelentősen növeli Szolnok megtartó erejét. Emellett felgyorsíthat olyan munkahelyteremtő beruházásokat, pozitív irányba fordíthat olyan befektetői tárgyalásokat, amelyeknek alapfeltétele a gyorsforgalmi összeköttetés.
Szolnokon ugyancsak nagy érdeklődéssel figyeli a közvélemény, hogy a már elkezdett szolnoki elkerülő, azaz az Abony és Fegyvernek közötti M4-es szakasz mikor folytatódhat.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mikor kezdődhet az M4-es Budapest és Szolnok közötti szakaszának kivitelezése? Hol kezdődnek a munkálatok? Mikorra készülhet el a jelentős beruházás? És a már megkezdett Abony-Fegyvernek szakasz folytatására mikor számíthatunk? Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me