TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A 4-es számú főút az Alföld legfontosabb közlekedési tengelye, így az M4-es gyorsforgalmi út is kiemelten kezelt útja Magyarországnak. Ennek megfelelően a jelenlegi, kétszer egysávos útnak a bővítése fog megtörténni kétszer két sávra.
Mint ahogy kérdezte - és nyilvánvalóan tudja is -, Szolnok megyei jogú város megállapodása értelmében a magyar kormány világossá tette, hogy Szolnok bekötése legkésőbb 2018-ban meg fog történni, a gyorsforgalmi kapcsolat ki fog épülni, mint ahogy a kormányprogram ezt jelzi is.
A konkrét kérdésére: a Cegléd irányába az M0-stól tartó szakasznak éppen ma kérdeztem meg pontosan az állását. Ezen a héten be fog kerülni minőségbiztosításra, és biztos vagyok benne, hogy ebben az évben augusztusban a munkák is megkezdődhetnek, hiszen a hátralévő idő elegendő ahhoz, hogy a munka elinduljon. A következő szakasza pedig, amely Cegléd-Abony-Szolnokot jelenti, ’17 tavaszán, remélem, egy év múlva elindulhat - szintén legkésőbb egyébként -, és teljesen biztos vagyok abban, hogy ’18 végére be tudjuk fejezni ezt a szakaszt is, és ezáltal a kapcsolat megvalósul.
Amit kérdezett, és ami az úgynevezett Abony-Fegyvernek közti szakaszra szól, mint ahogy jól tudják, több alkalommal volt ezzel kapcsolatban kérdés: a vállalkozói igények felülvizsgálata most soron szerepel, a műszaki és az egyéb igényeiket megvizsgálják, és azt is tudja mindenki itt a teremben egyébként, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnak van egy vizsgálata, amelynek a lefuttatása után tud a kormány dönteni abban, hogy mikor indul el ennek a szakasznak a kivitelezése. Ez a szakasz is, mint ahogy korábban szó volt róla, megváltozott műszaki tartalommal, de el fog indulni. Abban vagyunk érdekeltek, hogy a következő fél évben mindenképpen döntés szülessen a pontos kezdésről.
Nekünk érdekünkben áll, hogy valamennyi megyei jogú város bekötése megtörténjen, és a hiányzó szakasz pedig minél hamarabb elkészüljön - ezért fogunk dolgozni a következő hónapokban is. Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me