DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter úr, ön a kormányhivatalokat irányító kormánytagként felelős az önkormányzatok törvényességi ellenőrzéséért. A fideszes önkormányzatok botrányait látva bőven akadna dolga miniszter úrnak, de rendszerint mégsem történik semmi. Az egyik legkirívóbb példa a kecskeméti önkormányzat, amelynek cégéből, a kecskeméti KSE Kft.-ből 450 millió forintot lapátoltak ki fiktív számlákat felhasználva. Az azóta felszámolás alatt álló cég, rengeteg kecskeméti vállalkozást megkárosítva, további 335 millió forint adósságot hagyott maga után. Az okozott kár így megközelíti a 800 millió forintot.
A hatóságoknak négy év kellett ahhoz - némi parlamenti noszogatással -, hogy befejezzék az egyébként nem túl bonyolult ügy nyomozását, és megtörténjen a vádemelés.
(13.30)
De legyünk megértőek, a hatóságoknak nehéz és időigényes feladat volt úgy alakítani az eljárást, hogy végül a fideszes önkormányzati vezetők érintetlenek maradjanak ebben az eljárásban.
Lázár úr, ugye ön sem gondolja azt, hogy az akkori alpolgármesternek, Szemereyné Pataki Klaudiának semmi felelőssége nincsen az általa felügyelt cég botrányáért? Mit gondol arról az önkormányzati vezetőről, akinek a felügyelete alatt működő cégből 450 millió forintot egyszerűen ki lehet lopni? Ugye, miniszter úr sem gondolja, hogy el lehet menni szó nélkül amellett, hogy Zombor Gábor, aki akkor polgármester volt, 2011-ben 54 millió forint önkormányzati támogatásban részesítette ezt a kft.-t, majd az önkormányzat elszámolás gyanánt szó nélkül elfogadta a céltól eltérő felhasználásról szóló fiktív számlákat? A legarcpirítóbb azonban, hogy Fejér Zoltán, a KSE Kft. korábbi ügyvezetője, akivel szemben már a vádemelés is megtörtént, a kecskeméti önkormányzat egyik iskolájának továbbra is vezető beosztott munkatársa és dolgozója.
Miniszter úr, mi folyik a Fidesz vezette önkormányzatoknál? Felelős miniszterként, a Fidesz felelős vezető politikusaként nem érzi-e úgy, hogy valamit tenni kéne ezekben az ügyekben? Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me