LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Képviselő Úr! Nehéz helyzetbe hozott, tekintettel arra, hogy egy konkrét büntetőügyben, ami, ha a szavait jól értem, már vádemelési szakba jutott, talán már döntés is van vagy tárgyalások is zajlottak, konkrét kérdéseket tesz fel. Én természetesen, amennyiben ez nem sérti az igazságszolgáltatás függetlenségét, állok a rendelkezésére, ha megtudom, hogy milyen ügyről van szó.
Ha jól értem, akkor önök vagy ön, a szocialisták tettek egy büntetőfeljelentést Kecskemét város működésével kapcsolatban. Ha jól értem, a büntetőfeljelentést nem elutasították, hanem a büntetőfeljelentés ügyében elrendelték a nyomozást. Ha jól értem, az elrendelt nyomozásnak eredménye lett, mert a nyomozást eredményesen zárta le az ügyészség, és vádat emeltek valaki ellen, aki valószínűleg az ügyészség gyanúja alapján bűncselekményt követett el. Ha jól értem, zajlik a tárgyalás, és bízhatunk abban, hogy az igazságszolgáltatás jogot és igazságot egyszerre szolgáltat. Kérdezem, mi a problémája, képviselő úr. Minek kellett volna történnie?
Ha jól értem, akkor az a problémája, képviselő úr, hogy az önök büntetőfeljelentése ellenére Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony még a helyén van.
Igen, mert nem az ötvenes években vagyunk, vagy a negyvenes évek végén, amikor az önök elődjei följelentettek valakit, egy politikust, elvitték a rendőrök, aztán lecsukták, aztán kikapcsolták a politikai életből. Gondoljon arra, képviselő úr, hogy nem mindenki bűnöző, akiket önök följelentenek.
Az én meggyőződésem szerint Kecskemét megyei jogú város kiválóan vezetett város, a polgármester asszonyt magas többséggel választották meg, jó lenne, ha a helyi szocialisták és a helyi ellenzék ezt a választási eredményt tiszteletben tartaná, és annak is nagyon örülünk, hogy Kecskemét megyei jogú város fejlődésével nagyban járul hozzá a térség és az ország gazdasági növekedéséhez.
Sajnálom, ha önök a választási kudarcaikon büntetőfeljelentésekkel vagy büntetőeljárások befolyásolásával akarnak elégtételt venni. A kormánynak kifejezetten jó szövetségese minden kecskeméti választópolgár, akár a polgármester asszonyra, akár ellene szavazott, a polgármester asszony a képviselőtestülettel együtt pedig kiválóan végzi a munkáját. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me