EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Ahogy az egész egészségügy, úgy az ezen belül lévő háziorvosi ellátás is kivéreztetés alatt van. Emellett sereghajtók vagyunk az EU-ban a várható élettartam tekintetében, és első helyen az érrendszeri megbetegedésekben, érthetetlen módon az egészségügy finanszírozásában viszont az OECD-országok között folyamatosan a sor végén kullogunk. Évek óta jelzik különböző tanulmányok a növekvő orvoshiányt, ami rövidesen katasztrofális méreteket fog ölteni, komplett területek maradhatnak háziorvos nélkül, a kormány viszont nem veszi a fáradságot, hogy egy hosszú távon gondolkozó programot dolgozzon ki, amely garancia lehet a praxisok elindítására. A praktizáló orvosok túlterheltek, idősek és alulfizetettek, vállalkozóként dolgoznak, ezért a kérdés az, hogy a praxis bevételéből meg tudnak-e élni.
Jelenleg kikalkulálható, hogy nem lehet megélni ezekből a vállalkozásokból. Értsék meg, hogy nem a pénzdugdosás fogja felemelni az egészségügyet, hanem egy világos, átlátható, hosszú távú koncepció, amit a háziorvosok is elfogadnak. Ha leülnek kalkulálni a lehetőségeiket, olyan megoldást kell találni, ami a praxisból származó profitot mutatja. Az egzisztenciájukat adott esetben akár kapott lakással vagy autóval lehetne megalapozni.
Tisztelt Államtitkár Úr! Nem gondolja, hogy felelőtlen kijelentés volt Zombor Gábor ex egészségügyi államtitkártól az életpályamodell emlegetése bármilyen előkutatás nélkül? Évek óta egyeztetnek, államtitkárok jönnek-mennek, de képtelenek hosszú távú perspektívát tenni a háziorvosok elé. Ez minek köszönhető? Van bármilyen külső nyomás önökön, ami miatt direkt sorvasztják az orvosi ellátást? Várnám az államtitkár úr őszinte és egyenes válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me