FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt heti EU-csúcson minden tagállam számára egyértelművé vált, hogy csak a Törökországgal való együttműködés esetén van esély a menekültválság megoldására. Úgy tűnik, elérhetővé válik az illegális bevándorlás megfékezése és a schengeni szabályok betartása. Azokat a józan javaslatokat, amelyeket a magyar kormány már hónapok óta hangsúlyoz, úgy látszik, végre mindenki megértette.
Vagyis majdnem mindenki. A Törökországgal történő megállapodás következményeit ma még nem látjuk pontosan, de a magyar kormány szilárdan kitart amellett, hogy Magyarország állampolgárainak beleegyezése nélkül hazánk területére nem történhet betelepítés. Nem úgy az ellenzék. Mind országos, mind pedig helyi szinten folyamatos támadások érik a magyar emberek érdekeinek védelmében tett kormányzati intézkedéseket.
Választókörzetemben, Kalocsán mintegy 3500-an tiltakoztak aláírásukkal a kötelező betelepítési kvóta ellen. Ennek hatására az egyik helyi fideszes önkormányzati képviselő olyan határozati javaslatot terjesztett a képviselőtestület elé, amellyel a város kijelenti, hogy nem támogatják a kötelező betelepítési kvótát és annak minden negatív következményét, ami a várost érintheti.
Hogy mi volt a baloldali önkormányzati képviselők reakciója erre a józan és a lakosság kérését figyelembe vevő ajánlatra? Elutasítják, hogy a képviselőtestület pártpolitikai célú határozatokat hozzon. Szerencsére a független polgármester és a független képviselők többségével a határozati javaslat mégiscsak megszületett, de úgy látszik, a baloldalon nem értik, hogy a kormány valós veszélyek elleni valós lépéseket tesz, és ebben mindenki támogatására szüksége van.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem ezért, milyen lépéseket tesz a kormány a magyar emberek biztonságának megőrzése érdekében. Milyen intézkedések szükségesek ahhoz, hogy az újraerősödő migránsáradatot megfékezzük? Várom válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me