KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Itt is szeretném megerősíteni, hogy a magyar emberek, Magyarország biztonságban van, megvédjük a magyar embereket, megvédjük Magyarországot. Az elmúlt év szeptemberében elfogadott törvények eredményeképpen a fizikai, a jogi határzárnak és az élőerős védelemnek köszönhetően elértük azt, hogy meg tudtuk védeni az országot. De az elmúlt év végén is elmondtuk, hogy a veszély nem múlt el, hiszen az Európai Unió akkor még nem talált megoldást erre a történelmi léptékű illegális migrációra, erre a népvándorlásra.
Ha az elmúlt hónapok adatait nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy a rendőrség ebben az évben 4772 főt fogott el illegális határátlépés miatt, ebből 4700 főt a szerb határszakaszon. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz összesen 5254 menedékkérelem érkezett. Minden jel arra utal, hogy ha nem tudunk gyorsan, közösen összefogva megfelelő válaszlépéseket adni az illegális migrációs nyomásra, akkor a tavalyihoz hasonló vagy azt megközelítő veszély áll fenn.
Szeretném megnyugtatni tisztelt képviselő urat, hogy megtesszük azokat a szükséges lépéseket, amelyek a határzár megerősítéséhez szükségesek. Az adatokból is látszik, hogy a magyar-szerb határ érintett leginkább az illegális migrációval, újra felfedezték ezt az útvonalat. Mivel Bulgária és Macedónia lezárta a határait, az ott feltorlódó és ott rekedt tömeg vélhetően ismét megkeresi a régi utakat.
A kormány elszánt a tekintetben, a szükséges döntéseket meg is hozta, s a szükséges forrásokat is biztosítja annak érdekében, hogy a déli határt, a magyar-szerb határt fizikailag megerősítjük, a határvadász századok létszámát megerősítjük, és a honvédség is olyan tevékenységet végez a rendőrséggel együttműködve, amely nagyobb biztonságot tud garantálni a déli, magyar-szerb határszakaszon. Folytatom majd a következő egy percben. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me