KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Amikor benyújtottam ezt a kérdést, még úgy fogalmaztam - szeretném szó szerint idézni -, hogy durvul a helyzet az egri kórházban. Egyre kevesebb az orvos és súlyos technikai gondok akadályozzák a működést, csak a szerencsének köszönhető, hogy a közelmúltban nem alakultak ki életveszélyes helyzetek az egri kórházban. Hiába jelezték a problémákat idejében a kórház vezetésének, semmi sem történt.
Ehhez képest változott a helyzet néhány hét leforgása alatt is. Tisztelt államtitkár úr, bizonyára ön is hallotta, hogy két héttel ezelőtt a pszichiátrián egy fiatalember fölakasztotta magát. Nincs mit csodálkozni rajta, hiszen műszakonként összesen három nővér látja el a feladatokat. A másik ilyen botrányos eset volt szintén az egri kórházban, hogy a gyomorszondát a hasüregbe vezették be, és szerencsétlen beteg belehalt a kezelésbe.
Bizonyára ön is tudja, hogy heteken, szinte hónapokon keresztül nem működött a sterilizáló berendezés, hogy hetekig nem volt meleg víz a kórház bizonyos részlegében, hogy a reumatológián télvíz idején hetekig nem volt fűtés, és a sürgősségi osztályon nincs orvos, mentőtisztek látják el az odaérkező betegeket és sérülteket. S bizonyára ön is hallotta, hogy hat röntgenorvos mondott fel egyszerre az egri Markhot Ferenc Kórházban.
Éppen ezért kérdezem államtitkár urat, mi lesz a betegekkel, ha tényleg működésképtelen lesz az egri kórház. Miért kellett hat évet várni arra, hogy megkezdődjenek a rekonstrukciós munkák? Miért nem reagálnak a kamarai petícióra? Köszönöm szépen, várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me