DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Engedje meg, hogy röviden reagáljak. Ami a választással kapcsolatos észrevételeit illeti, rendkívül hiteltelennek és megalapozatlannak tartom őket, mert amikor Salgótarjánban és mondjuk, Veszprémben olyan eredmények születnek, amelyeknek talán önök jobban örülnek, akkor egyáltalán nem vetik fel ezeket a vonatkozásokat (Dr. Rétvári Bence: Így van!), úgyhogy a magyar választási rendszerrel kapcsolatos felvetéseket szeretném elutasítani.
Ami a csalásokat illeti, rendkívül hiteltelennek tartom, hogy egy olyan párt veszi ezeket a szájára, amelyik maga is tele van korrupciós ügyekkel. (Dr. Bárándy Gergely: Mi köze ennek a választási csalásokhoz? Magyarázd már el!) Elég csak arra gondolni, hogy a mai napig nem lehet tudni azt, hogy Simon Gábornak honnan volt 200 millió forintja és hamis útlevele. Az MSZP volt elnökhelyettese ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás (Dr. Staudt Gábor: Olvasni kell, Csaba?) - ön említette a „csalás” szót, tehát ezért fontos megemlíteni - és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.
A szocialisták többek között azt sem tisztázták, hogy ha már kerületi ügyekről van szó, hogy a józsefvárosihoz hasonló feketekasszát miért működtettek, és egyáltalán hány helyen van még hasonló feketekassza az országban. (Dr. Staudt Gábor: Például Miskolcon!)
Továbbra is büntetőeljárás folyik az egyik országgyűlési képviselőjük, Hiszékeny Dezső ellen. Szégyen, hogy már hat éve nincsenek hatalmon, de ezzel együtt is az önök korrupciós ügyeitől hangos az ország. Mindent elmond ugyanakkor pártjukról, hogy olyan bukott politikusok is pályáznak (Dr. Bárándy Gergely: Vigyázz, mert nem lesz időd válaszolni! A választ még meg se kezdted!) sajtóhírek szerint a párt élére, mint mondjuk, Molnár Gyula.
Ön a felszólalásának azt a címet adta, hogy „Aktuális ügyekről”, engedje meg, hogy elmondjam, hogy szerintünk melyek az aktuális ügyek. (Dr. Bárándy Gergely: Csak válaszolj!) Aktuális ügy például az, hogy a magyar gazdaság nemzetközi összehasonlításban is jól teljesít, nem állnak fenn egyensúlyi problémák, és ezeket az eredményeket most már az Európai Bizottság is elismeri. Talán önök is örülhetnek annak, hogy a reálkeresetek januárban 6,4 százalékkal nőttek, három éve folyamatosan nőnek a reálbérek, ennél kiugróbb adat 11 éve nem volt. (Bangóné Borbély Ildikó: Nem ezt kérdezte a képviselő úr!) Az infláció szerencsére szinte teljesen eltűnt, 0,3 százalékos, csökkenő pályán van az államadósság (Bangóné Borbély Ildikó: Melyik államadósság?), és továbbra is 3 százalék alatti a költségvetési hiány.
Azt gondolom, hogy amikor aktuális ügyekről beszélünk, ezeket a kérdéseket is jó lenne felvetni. (Korózs Lajos: Elcsaltátok a választásokat…! - Dr. Bárándy Gergely: Ennyire jó egy propagandaminisztérium! - Demeter Márta: Hol a válasz?!) Azt szeretném kérni, képviselő úr, hogy ne vitassa el ezeket az eredményeket. Köszönöm szépen. (Dr. Bárándy Gergely: Legalább kommunikációban lennétek jók, ha már egy külön minisztérium van erre! - Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me