DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt időszak egyes közéleti eseményei egyre világosabban rajzolják elénk azt a tényt, hogy a Fidesz fél. Félti ebül szerzett hatalmát, és fél attól, hogy az emberek fontos ügyekben véleményt nyilvánítsanak.
Az ma már egyre világosabban látszik, hogy 2014-ben a kétharmados többségüket választási csalások sorozatával szerezték meg. A csalásokról nemcsak az EBESZ választások tisztaságát felügyelő bizottsága beszél, hanem lassan nyomozati iratok is. Egy tavalyi írásbeli kérdés alapján, amelyet képviselőtársam Polt Péter legfőbb ügyészhez tett fel, több mint 30 ügyben van folyamatban nyomozás választási csalás miatt.
A legkirívóbb ezek közül talán az a Budapest VI. kerületi ügy, amely szerint a Fidesz aláírásgyűjtő ívén szereplő közel 150 ember adatai egy magát egyébként baloldalinak nevező párt aláírásgyűjtő ívein szintén változatlan tartalommal szerepelnek. A nyomozás során meghallgatták ezeket az embereket, mindegyiket, és mindegyikük nyilatkozata szerint ők csak a Fidesznek adták meg az adataikat az aláírásgyűjtő íven.
Nos, tisztelt képviselőtársaim, két dolog biztosan következik ebből. Az egyik, hogy a Fidesz konkrét választási csalást követett el, a másik pedig, hogy a választási törvény megalkotásakor szándékosan azért tették lehetővé kamupártok indulását, hogy azzal torzítsák a választásokat. Ezek a pártok, nyilván emlékeznek rá önök is, nagyjából annyi vagy annál kevesebb szavazatot kaptak a választáskor, mint amennyi ajánlást szereztek be, ami önmagában is a választási csalás tényét bizonyítja. Mára tényként állapíthatjuk meg, hogy a Fidesz ellopta a kétharmadot és a választási törvény lopott kétharmaddal való átírásával ellopta Budapestet is. Olyan torz rendszert hozott létre, amely alapján hiába kaptak az ellenzéki pártok szám szerint lényegesen több szavazatot, mint a Fidesz, annak ellenére kétharmados többséget szerzett az Országgyűlésben.
De, tisztelt képviselőtársaim, bármit is mutatnak a közvéleménykutatások, a 16 időközi választásból 2014 óta a Fidesz 14-et elvesztett: a négy legfontosabb mindegyikét, mind a három országgyűlési-képviselő-választást, és az egy megyei jogú polgármester-választást, méghozzá csúfosan. A választók elvették önöktől a kétharmadot.
A hatalom azonban nem csak az országgyűlési választásokkor fél. A félelem biztos jele, amikor verőlegényeket, kopasz huligánokat küld a választási irodához, hogy azok akár erőszakkal is, de akadályozzák meg a vasárnapi boltzárról való népszavazást, ahol az emberek ismételten elmondhatnák a véleményüket.
Fél, amikor úgy érzi, propagandaminisztériumot állít fel, hogy az adófizetők milliárdjaiból hazug kormánypropagandát folytasson. Fél, amikor a két legnagyobb kereskedelmi tévéadó egyikét adminisztratív úton próbálja tönkretenni, a másikat pedig átjátssza az egyik oligarchája kezére, s mindezt állami pénzből finanszírozza. Fél, amikor az MTI-vel és a közmédiával híreket hamisíttat, sőt, újabban Habony „magánember” Árpád most már a kormányzat által megszállt TV2-n is ezt csináltatja egy botrányhősnőből hírigazgatóvá megtett bulvárújságíró által. Az interneten az a módszer, amit önök ezzel követnek, már nevetség és a cinikus megjegyzések tárgya.
S mindezt hogy tudják elérni, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim? Egyrészt törvényesített és nem törvényesített lopással, gengszterizmussal, maffiaállami módszerekkel. Másrészt az alkotmányos intézményrendszer megszállásával, a fékek és ellensúlyok rendszerének lebontásával. Az elmúlt ciklusban még kevesebben érték ezt tetten, de ma már működik a rendszer. Ma az alkotmánybírák többsége pártszimpátia alapján hozza meg a döntését. Ma a Nemzeti Választási Bizottság leszavazza, hogy egyáltalán megnézhesse a testület azokat a külső videofelvételeket, amelyeken a napnál is világosabban látszik, hogy a kopasz verőemberek erőszakkal akadályozták meg Nyakó Istvánt abban, hogy beadhassa a népszavazási kérdését.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ma, amikor az MTI híreket hamisít, és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem vizsgálja ezt ki, ma már a bíróság mondja ki azt helyettük, hogy ezt köteles kivizsgálni, erről jogerős bírósági végzést tartok a kezemben.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ma látszik az, hogy minden alkotmányos intézményrendszert egy kézből irányítanak, gyakorlatilag Orbán Viktor mondja meg, hogy melyik és mit tegyen. Hitvány az a hatalom, amelyik kizárólag a megszállt intézményrendszeren és helyzetbe hozott oligarcháin keresztül tudja megőrizni hatalmát.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ennek lesz vége 2018-ban. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me