NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ha legalább álruhában néha kimerészkedne a választók közé, és közvetlenül beszélgetésbe merne elegyedni velük (Moraj a kormánypártok padsoraiból.), akkor megtudhatná, hogy a közvélekedés szerint Orbán Viktor nem a kétkezi dolgozók, hanem a kétkarú rabló, Andrew G. Vajna barátja, ugyanis neki nyújtanak az állami tulajdonú és kormányzati irányítású bankok több milliárd forintnyi hitelt, miután a kaszinómutyiból származó milliárdjaival nem elégszik meg.
A TV2 megvásárlásához ráadásul az elvileg a külkereskedelmi tevékenység ösztönzésére létrehozott Eximbank nyújtott 6,7 milliárd forintos hitelt Vajna 2012-ben alapított, azóta nulla forint árbevételre szert tevő cégének, miközben az emberek elhagyják az országot, mert például tőkehiány miatt nem tudják ötleteiket megvalósítani. Finoman szólva, nem életszerű Lázár Jánosnak az a magyarázata, miszerint olyan feltételekkel kapott hitelt Vajna, mint bármilyen más földi halandó. Hiszen az ön oligarchája azért nem a piaci alapon működő kereskedelmi bankokhoz fordult, mert a kiváló állami kapcsolatait kihasználva nyilván kedvező kamatozású hiteleket tudott szerezni.
Ezért közérdekűadat-igényléssel fordultam a kormányfő közeli oligarchák kifizetőhelyévé vált Eximbankhoz, hogy hozzák nyilvánosságra a hitelszerződés részleteit, különös tekintettel a kamatlábakra, azonban banktitokra hivatkozva a vezérigazgató úr elutasította ezt a közérdekűadat-igénylést. Különösen felháborító, hogy ennek a hitelnek semmi köze a bank eredeti feladatköréhez, ennek ellenére nem láthatunk tisztán. Sőt, a szintén állami tulajdonú és kormányzati irányítású MKB is kölcsönt biztosított a kereskedelmi csatorna megvásárlásához, de ennek részleteinél is banktitokra hivatkozott az állami tulajdonú bank. Ezért szeretnénk a nyilvánossághoz az ön segítségét kérni. És tudjuk jól, hogy a kizárólagos kaszinóztatásból Andrew G. Vajnának, vagy mivel ott a haza, ahol a haszon, ma már a hírek szerint Vajna András Györgynek hívják, nos, neki 2014-ben 3 milliárd forint nyeresége származott, 2015-ben még több, ám a jelek szerint ezzel sem elégszik meg.
Ezek után láthatunk-e tisztán, miniszterelnök úr, milyen kedvezményes kamatozású hiteleket kapnak az ön oligarchái? (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me