NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Miniszterelnök úr, egy kicsit olyan ez, mint az önök alaptörvénymódosító javaslata, amely nem titkos, csak 30 évig nem nyilvános. Úgy tűnik, az Eximbank is nem folyósított semmilyen kedvezményes hitelt, de valahogy mégsem merik nyilvánosságra hozni, hogy mi az, amihez bármely más földi halandó is hozzáférhet.
Miniszterelnök úr, én azt mondtam, hogy az eredetileg külkereskedelmi tevékenység ösztönzésére létrehozott Eximbankról van szó. Kétségkívül tény, ahogy ezt önök szokták, személyre szabott törvényhozással hozzáigazították már a törvényt, egyébként normális esetben törvénysértésüket, ezért nem is mondtam, hogy ez jogszerűtlen. Én azt mondtam, hogy ez etikátlan, és elfogadhatatlan az, hogy önök titkosítják. Elképesztő az, hogy miután pártszócsővé silányították a közmédiát, azok után a kormány a saját médiabirodalmát is közpénzből kívánja építeni. Elfogadhatatlan, hogy a kormányfőközeli oligarchák kifizetőhelyévé váltak az állami tulajdonú bankok. Itt van például Garancsi Istvánnak a Kopaszi-gát megvásárlásához kapott szintén több milliárd forintja, melynek részleteit szintén nem tudhatjuk.
Azt gondolom, elfogadhatatlan, hogy kettős mércével mérve a Fideszközeli és Orbán Viktor-közeli oligarchák megkapják azokat a kedvezményes kamatozású állami hiteleket, amit az egyszeri magyar emberek nem. A miniszterelnök úr szerint ez elfogadható? (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me