KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az első mondatára reagálva engedje meg, hogy azt a megjegyzést fűzzem az MSZP döntéséhez kapcsolódva, hogy nagyon helyes, hogy ilyen munkacsoportot hoznak létre - jobb későn, mint soha. Ezzel a döntéssel kapcsolatban ennyit szeretnék megjegyezni.
Ami a továbbiakat illeti, a rendőrség minden, a jogszabályban biztosított rendelkezésére álló lehetőséggel él, és minden nyomozati cselekményt megtesz annak érdekében, hogy a tényállást teljeskörűen kiderítse, és a bűnösöket bíróság elé állítsa. A rendőrség Magyarország valamennyi településén, minden bűnözővel szemben határozottan fellép az állampolgárok élet- és vagyonbiztonsága, a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Magyarország jogállam, ahol senki nem állhat a törvények felett, minden embernek, aki a törvényeket megszegi, felelni kell a tettéért. (Taps az MSZP sorai felől.)
A kormány zéró toleranciát hirdetett meg a korrupció ellen, és elkötelezett abban, hogy az állam iránti bizalmat növelje, és minden rendelkezésre álló eszközzel garantálja a nemzeti vagyonnal és közpénzekkel való felelős gazdálkodást, a korrupció elleni eredményes fellépést. Az emberek jogos elvárása a bűnözés csökkentése és a bűnözőkkel szembeni hatékony, gyors, arányos és törvényes fellépés.
Tájékoztatom tisztelt képviselő urat, hogy az adójogi bűncselekmények elkövetésének vizsgálata a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörébe tartozik. Biztosíthatom, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - a rendőrséghez hasonlóan - bűncselekmény gyanúja esetén minden, a jogszabályban biztosított lehetőséget felhasznál annak érdekében, hogy a bűncselekmények elkövetőit elfogja és a büntetőeljárást lefolytassa. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me