TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Miért tartja mostohagyereknek a Fidesz-kormány Zala megyét? Ezt szeretném kérdezni, mert azt látjuk, hogy a jelenlegi források, amelyek rendelkezésre állnak Zala megyében, nem elegendők arra, hogy azokat az úthálózatokat kijavítsák, építsék, amelyekre szüksége van a Zala megyei lakosságnak. De ez még jobban igaz egyébként Dél-Zalára, mert ha Dél-Zalát nézzük, látjuk azt, hogy összesen mintegy 3,5 milliárd forint fordítódik ma az utakra ebben az évben, és az 11 kilométer útszakasz javítására lesz elég. Ebből Zala megye dél-zalai részére mindösszesen 2,6 kilométer úthálózat fog esni. Ez önmagában azt jelenti, hogy a teljes Zala megye mostohagyereke, mint ahogy mondtam, a kormánynak, de Dél-Zala még jobban. Ha tovább mennénk az úthálózatokról, akkor lehet látni azt, hogy a járdák és a kerékpárutak is ugyanúgy mostohagyerekként vannak kezelve Zala megyében, mert nincsenek kiépítve, és nincsenek fejlesztve azok a kerékpárutak, azok a járdák, amelyekre egyébként nagy szükség lenne.
Ezért azt gondolom, a kormánynak mindent meg kellene tennie ennek érdekében, hogy Zala megye se országon kívül érezze magát, mert ma jelen pillanatban úgy érzi, hogy nem tartozik ehhez az ország-hoz, mert azok a támogatási források, amelyek megjelennek, nem hasznosulnak Zala megye esetében. Ezért nagyon fontos, megkérdeztem államtitkár úrtól, mit szeretnének tenni Zala megyével, kíván-ják-e fejleszteni az úthálózatot, kívánják-e fejleszteni a járdákat, kívánják-e fejleszteni a kerékpárutakat, mert ha nem, akkor azt gondolom, hogy Zala megyét el fogják veszíteni. Nem gondolom, hogy önöknek ez a céljuk, ezért amit ígértek a választási kampányban, azt tartsák be, és próbálják meg betartani azt, hogy a magyar emberek fontosak önök számára.
Azt látom, hogy egyébként nem fontosak a magyar emberek az önök számára, sőt Zala megye egyáltalán nem fontos az önök számára, ezért tehát kérném államtitkár urat, hogy nyugtassa meg a Zala megyeieket, hogy lesz fejlesztés. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me