TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Mint látjuk, a mai napon a parlamentben az utak napja is van, hiszen Bene Ildikó képviselőtársam az M4-esért, Teleki képviselőtársam pedig a zalai utakért emelt szót. A parlamenti koreográfiát ismerve, ha egy kormánypárti képviselő kérdez, akkor abban a biztos tudatban kérdezhet, hogy az az ügy már rendben van. Az ellenzéki képviselők azonban nem így vannak ezzel.
Én nagyon boldog lennék, ha szabolcsi képviselőtársaim itt ülnének a parlamentben, sőt ők kérdeznék a következő problémát. A szocialista kormányok alatt, tehát az elmúlt hat év előtti elmúlt nyolc évben az M3-as autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg szívéig ért. Ez hatalmas gazdaságfejlesztési erő, vállalkozásokat vonz, és vonz majd a közeljövőben is.
Van azonban egy probléma, aminek a megoldását megígérték a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeieknek, mégpedig azt, hogy a vállalkozások számára problémát okoz feljutni az autópályára a termékeikkel, a készáruikkal. Tudom, hogy ez egy kellemes probléma, hiszen legalább már van autópálya, ugyanakkor több vállalkozás az elköltözés belengetéséig is kritika tárgyává tette azt, hogy nem képes normális, biztonságos körülmények között a pályáig szállítani. Ehhez néhány utat rendbe kellene tenni, különösen igaz ez Nyírbátorra és környékére, ahonnan ezek a vállalkozók jeleztek.
Tisztelt Államtitkár Úr! Azt szeretném tehát kérdezni, ha már Kelet-Magyarországot, mint az utak ügyében mintaprojektként szolgáló térséget említette Teleki úr hozzászólására, akkor mi lesz ezekkel az utakkal. Hiszen ez nemcsak munkahelymegtartó erőt jelent, a vállalkozások munkahelymegtartó erejét, biztonságos működését, hanem valljuk be őszintén, biztonságot és főleg kényelmet jelent az ezeken az utakon közlekedőknek. Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me