VONA GÁBOR

Full text search

VONA GÁBOR
VONA GÁBOR (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az elmúlt időszakban két alkalommal is tettem önnek egy lovagias ajánlatot két vizsgálóbizottság felállítására. Az egyik vizsgálóbizottság megvizsgálta volna az önök által gyanított orosz támogatást a Jobbik esetében, a másik vizsgálóbizottság pedig az ön személyes környezetének a meggazdagodását vizsgálta volna ki. Ön ahelyett, hogy akármelyik esetben érdemi választ adott volna erre a felvetésre, mindkétszer indulatosan, vádaskodva, vagdalkozva reagált. Először azt mondta, hogy mi a bűnözők pártja vagyunk, a Jobbik bűnözőkkel van tele (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van!), másodsorban pedig azt mondta - akkor már személyeskedésig jutott miniszterelnök úr -, hogy engem csak a pénz érdekel, és hogy az én libidómat csak a pénz mozgatja meg.
Miniszterelnök úr - ezt mondta -, két dolgot tennék hozzá. Ezek az érzelmi kirohanások önt általában nem szokták jellemezni. Az, hogy mégis ilyen vagdalkozásba kezdett, szerintem azt bizonyítja, hogy kényes, kényelmetlen, fájdalmas pontra tapintottam rá, amikor az ön környezetével kapcsolatban tettem fel kérdést.
A másik, miniszterelnök úr, amit szintén szeretnék hozzátenni, hogy amit ön állít velem, a pártommal kapcsolatban, az valójában önre és az ön pártjára igaz. A Fidesz van tele bűnözőkkel, a Fidesz a bűnözők pártja, és miniszterelnök úr, ön az, akinek a libidóját a pénz mozgatja. Nézzen magába, miniszterelnök úr, itt valójában nem történik más, mint a válaszaiban folyamatosan a saját démonait vetíti ki ránk.
Én ezért újra azt kérem öntől nagy tisztelettel, miniszterelnök úr, hogy legyen önben bátorság, ezt a két vizsgálóbizottságot állítsuk fel. Ha önnek esetleg vannak egyéb megválaszolatlan kérdései, amikben viszont szokott kérdezni engem, akkor azokra is állítsunk fel vizsgálóbizottságot, vizsgáljuk meg a Jobbik bűnözőit esetleg, ha ön ilyeneket lát, vizsgáljuk meg az én személyes vagyoni helyzetemet is, miniszterelnök úr, ha erre ön kíváncsi. Egyébként a családom és az én vagyoni helyzetem nyilvános, ezt szeretném önnek elmondani, de vizsgáljuk meg, ha ön erre kíváncsi. De arra kérem, miniszterelnök úr, hogy legyen önben bátorság arra is, hogy a személyes környezetének a meggazdagodásával kapcsolatban is ez a vizsgálóbizottság végre felállhasson. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me