SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Örültem, államtitkár úr, hogy fölállt, és azt hittem, hogy válaszolni fog akkor nekem arra, hogy vajon miért tűrik el azt, hogy kitiltsák, mondjuk, a székely lobogót bizonyos helyekről. Aztán azt is elmondhatta volna államtitkár úr, és vártam arra, hogy esetleg elmondja, hogy önt is felháborítja, hogy a Fidesz képviselői azt a tényt, hogy elcsatolt területekről beszélünk, az igazságot nem hajlandók igazságnak venni, és ezt jelentette az a 14 fideszes tartózkodás, ami a szavazatokban megjelent a TAB-ülésen.
De hát Hoppál Péter az alázatról beszélt. Én azt hiszem, eddig alázattal viseltettem, hiszen nem azzal kezdtem, hogy fölolvassak, mondjuk, egy jegyzőkönyvet, de most megteszem önnek. Egy jegyzőkönyvet olvasnék fel itt, a tisztelt Ház jegyzőkönyvéről beszélünk. „ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel. (Egyperces néma felállás. - A Fidesz képviselői kivonulnak.)
Ez volt az alázat, hogy ezt nem említettem meg önnek. (Dr. Hoppál Péter: Mikor? Mikori a jegyzőkönyv? Mikori az idézet?) Az, hogy önök most szavakban, az, hogy ön most szavakban mit tesz… - ez a Fidesz volt. (Dr. Hoppál Péter: Mikori?) Ez a Fidesz volt! Teljesen mindegy, hogy mikor, ez a Fidesz volt. (Dr. Hoppál Péter: De mikori?) Az, hogy önök most jelen pillanatban mit csinálnak, és mit mondanak, és mit tesznek, arra mondok önnek egy hat évvel ezelőtti mondatot (Dr. Hoppál Péter: 1992-es! 25 évvel ezelőtti esemény! - Az elnök csenget.): „Ne azt nézzék, amit mondok, hanem azt, amit teszek.” (Dr. Hoppál Péter: Kormányzás!) - mondta Orbán Viktor, az ön miniszterelnöke, aki önt államtitkárrá tette. (Szórványos taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me